Myślę że aparat pojedzie na Żytnią, bo on tam wsadzi paluchy(do matrycy).
Nie ma jak poprawić sobie humor zaraz z rana.
Pozdrawiam
Myślę że aparat pojedzie na Żytnią, bo on tam wsadzi paluchy(do matrycy).
Nie ma jak poprawić sobie humor zaraz z rana.
Pozdrawiam
Ciekawy jestem czy to faktycznie dzieciak czy już młokos. W tym momencie nie dziwię się tym z Żytniej, że czasami nie ufają temu co opowiadają reklamujący sprzęt. No bo skoro są takie gagatki... i jeszcze chce reklamować ten aparat... KOSZMAR![]()
FOTOINKWIZYTOR
Szczególnie po czyszczeniu matówki wygiętym patyczkiem.
Serwis oprócz czyszczenia matrycy będzie miał wymianę matówki.
Zdarzają się też starsi, którzy potrafią odstawiać niezłe numery.
Czołem,
stawiam browarka koledze, który podzielił się tym patentem z wacikami do uszu. W ciągu roku nazbierało mi się trochę syfu, a że często pracuje na przesłonach 16+ - zaczęło być to widać. Czyszczenie systemowe nie dawało rady, grucha też. Przez głupotę spróbowałem odkurzacza - z kilku syfków zrobiło się kilkanaście. Zrozpaczony już chciałem słać sprzęt na Żytnią, gdy trafiłem na ten wątek. Kilka wacików i i zostało może 2-3 plamki, których przy f16 prawie nie widać. Huuura)
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki
Wojtek
niczego nie porysowaliście?
Ja kupiłem niedawno gruszkę na allegro, bo miałem taką z apteki.Link ku przestrodze:
http://www.allegro.pl/item1088332757...a_allegro.html
Grucha miała być foto, a tak mi zasyfiła matrycę, że szkoda gadać! (aparat był niedawno na żytniej, wiec był wyczyszczony). Dmuchała czymś mokrym, bo nie mogłem później tego wogole zdmuchnąć.
Załamany poszedłem po patyczki do uszu do łazienki ...
Strasznie mi sie to wszystko rozmazało na matrycy,ale cierpliwość popłaca i byłem w stanie lekko smarując wszystko poczyścić!!!
Na prawde dobra metoda i skuteczna. Nic sie nie porysowało. Może na rogach troche zostało, ale to nie przeszkadza i doczyszczę jutro, przy świetle dziennym (ciemno sie zrobiło w międzyczasie).
A tak w ogole, to czy ktos poleci jakąś dobrą gruchę, żebym nie musiał do patyczków sięgać.Raz już sie naciołem ....
Canon, Sigma, Tamron, Manfrotto ...
Sprzedam: Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro, Grip BG-E3 do 400D.
Polecam taką: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hama-pompka-dust-ex.html
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Ja swoją gruchę kupiłem w aptece i byłem pewien że jest wypełniona talkiem. Po kilkunastu minutach płukania we wrzącej wodzie (nie gotowania) zasysania i "wypluwania" wody w gruchy była czyściutka. Ale i tak nie wdmuchiwałem powietrza do środka.