Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: 5DII i 24-70 - coś nie tak

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HubertG Zobacz posta
    Czytając wszystkie testy to 24-70 jest prawie jak stałka, a u mnie jakoś niezabardzo ...
    Co? Nigdzie takich testow nie widzialem. Slyszalem natomiast, ze na 2.8 trudno trafic ostry obiektyw (24-70L). Sam mam zamiar go kupic, bo jakos nie widze rozwiazania u konkurencji (tamron, sigma) w sensie wykonania, USM. Mialem Tamrona 17-50 i faktycznie byla to zyletka.
    Chyba zapoluje na 28-70L jak nie kupie 24-70. Ostatnio ceny podskoczyly w gore na na All dochodza juz do 4800zl!! Zlodzieje.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Domyślnie

mam, kupiłem i jestem zadowolonym użytkownikiem c 24-70

bajki o "wyselekcjonowanych" egzemplarzach można odłożyć na półkę z książkami w pokoju dziecięcym

chyba powinienem grać w totka, bo jak dotychczas wszystko kurier przywoził do mnie "ostre" ... m.in T17-50

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    mam, kupiłem i jestem zadowolonym użytkownikiem c 24-70

bajki o "wyselekcjonowanych" egzemplarzach można odłożyć na półkę z książkami w pokoju dziecięcym
    Chyba coś musi być na rzeczy skoro ciągle pojawiają się takie głosy. Żeby nie było, mój 24-70 był na kalibracji pod body (40D) w Rzeszy i też mam problemy z ostrością na 2.8.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Chyba coś musi być na rzeczy skoro ciągle pojawiają się takie głosy.
    MARKETING dobry bajer to połowa sukcesu :rolleyes:

wszyscy mają mydło, ostre tylko u mnie :wink:

mój też robi niewyraźne fotki ... na 1/15 :wink:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    i jest nieco bardziej wymagający od użytkownika.
    zgadzam się, to szkiełko nie wybacza niedociągnięć.
    Ostatnio edytowane przez gixxxer ; 21-06-2010 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

akurat moja sztuka - a właściwie dwie - były mydlane na długiej ogniskowej, czyli odwrotnie niż na optyczne wyszło. a za cene sprzedaży kupiłem ciemnego 24-105 LIS i jasną stałkę. uważm to za dobry wybór.
    canon

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gixxxer Zobacz posta
    od dawna o tym piszę. nie wiem skąd biorą się te opinie o "trudno dostępnych 24-70 ostrych od 2.8" lub " czterech pod rząd 24-105 z wadami co pewnie ma związek z tym, że nie były w kolorowych pudełkach...".
    Gdzie Wy Szanowni Koledzy testujecie sprzęt, że macie aż TAKIEGO pecha? Miałem tych szkieł w rękach naprawdę wiele i nie pamiętam, czy wogóle trafił się nowy, prosto z pudełka jakiś uszkodzony/nieostry/z walniętym AF-em.

HubertG - spróbuj mimo to pobawić się kalibracją - wbrew pozorom to naprawdę często pomaga.

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    Co? Nigdzie takich testow nie widzialem. Slyszalem natomiast, ze na 2.8 trudno trafic ostry (24-70L). Sam mam zamiar go kupic, bo jakos nie widze rozwiazania u konkurencji (tamron, sigma) w sensie wykonania, USM. Mialem Tamrona 17-50 i faktycznie byla to zyletka.
    Chyba zapoluje na 28-70L jak nie kupie 24-70. Ostatnio ceny podskoczyly w gore na na All dochodza juz do 4800zl!! Zlodzieje.
    Witam !

Szklo ze... niecale 5000 zl i... trzeba trafiac na ostry od f2.8 ???

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów