Strona 62 z 175 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 611 do 620 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Wiesz, mi się wiele rzeczy wydawało
    aż trafiła kosa na kamień ;-)

Myślałem, że podłączę 580 do aparatu przewodem synchro za 20zł, ustawię ją w tryb M a ona wyzwoli błysk z 420 z ustawioną proporcją. Okazało się jednak, że przy połączeniu kablem synchro pc-pc master może błyskać tylko w trybie M (logiczne) ale slave w postaci 420 nie błyska w ogóle, 430 podobno błyska w takim układzie o czym pisał mi jeden z kolegów ale sam tego nie testowałem. Miałem więc do wyboru zmienić lampę albo kupić kabel ETTL. Po krótkiej analizie potrzeb kupiłem kabel (159zł za 5m).
    i jeszcze to przeżywasz...? ;-)

już gdy tydzień temu o tym czytałem:
    http://canon-board.info/showthread.p...471#post826471
    to chciałem Ci napisać, że zbyt wiele oczekujesz :-)

Jeśli więc ktoś ma nadzieję, że 420 będzie pracowała w trybie M to się niestety rozczaruje.
    Jeśli więc ktoś ma nadzieję, że 420 będzie pracowała w trybie M pod masterem podłączonym najprostszym kablem to się niestety rozczaruje

w innych przypadkach (master na aparacie, kabel ETTL) 420EX bedzie pracowała w trybie M.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zmartwię Cię, nawet jeśli 580 jest na aparacie to 420 nie błyska w trybie M (przed chwilą sprawdziłem żeby się upewnić).

Domyślnie

Zmartwię Cię, nawet jeśli 580 jest na aparacie to 420 nie błyska w trybie M (przed chwilą sprawdziłem żeby się upewnić).
    dziwne...? albo coś masz nie tak ustawione albo ja nie rozumiem instrukcji?

masz instrukcję od tej 580? zobacz na stronie 42 (580II - str.45)

Ręczne nastawy proporcji błysku w systemie.
    Można ręcznie nastawić wydajność lampy (lamp) w każdej grupie.
    Wszystkie nastawy wykonuje się w lampie Master.
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko mam dobrze ustawione, wszystko sprawne i wszystko czytałem i dlatego, że czytałem to myślałem że się da. Niestety nie da się a przeszukanie sieci pod hasłem "420 manual mode" niestety potwierdza to, że się nie da. Chociażby:

"Just tried the 550EX/420EX in manual setting and sure enough, the 420EX did not fire no matter how I putz around with the settings (RATIO, Power, etc.). Now we know for sure.
    I should have added to my last post that I tried it and it didn't work. Sorry!"

I to że mowa tu o 550EX nic nie zmienia, winna jest 420EX.

Domyślnie

Wszystko mam dobrze ustawione, wszystko sprawne i wszystko czytałem i dlatego, że czytałem to myślałem że się da. Niestety nie da się a przeszukanie sieci pod hasłem "420 manual mode" niestety potwierdza to, że się nie da.
    Czyli nawet ten kabel za 159 nie pomógł?
    Pisałeś, że miałeś do wyboru zmienić lampę albo kupić kabel ETTL i kupiłeś kabel.
    To dlaczego jednak kupiłeś kabel a nie zmieniłeś lampę? (bo wspominałeś, że 430 powinna działać w manualu)
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

420 używam jako slave w połączeniu z 580 umieszczoną na aparacie kiedy fotografuję jakieś imprezy. Wszystko odbywa się w ETTL i na prawdę nie mam potrzeby zmieniać 420 na 430. Zabawa w domowe studio dopiero się zaczęła, na razie bawię się tym co mam, jeśli mnie to wciągnie to prędzej kupię (z tych tańszych) lampy studyjne niż zamienię 420 na coś lepszego. Dlatego właśnie wolałem wydać 159zł niż ok. 400zł aby przejść z 420->430. A kabelek zawsze jakby co można też sprzedać.

Domyślnie

Wszystko mam dobrze ustawione, wszystko sprawne i wszystko czytałem i dlatego, że czytałem to myślałem że się da.
    a jednak się nie da.

instrukcja od 580 wprowadza w błąd w kwestii ręcznych nastawów błysku w systemie i ja padłem kolejną jej ofiarą

dokopałem się do instrukcji od 420EX i tu jest pies pogrzebany (na dole strony):

Wobec powyższego kompletnie nie rozumiem instrukcji od 580EX (str.42):

na koniec nie pozostaje mi nic innego jak przeprosić za zamieszanie

ale to jest chore, żeby w instrukcji od lampy master napisać, aby ustawić ją w tryb M i nastepnie ustawić wydajność dla poszczególnych slave; podczas gdy w instrukcji od slave stoi napisane, że jak master jest w trybie M, to slave nie działa (i rzeczywiście nie działa).
    Pozdrowienia, Tomek

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przepraszać nie masz za co, w sumie dobrze wiedzieć że nie tylko ja dałem się w pewnym sensie nabrać Canonowi To co jest w instrukcji od 580 jest zapewne prawdą pod warunkiem korzystania z 430, 550 czy drugiej 580 jako slave. Szkoda tylko, że w instrukcji od 580 nie napisano że tryb M nie dotyczy 420.

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

kurczę, zostałem mile zaskoczony - zamówiłem 11.06 yongnuo RF-602 u producenta z HK, 18.06 już zawitała przesyłka do mnie pocztą chyba zacznę częsciej kupować w hk, skoro przesyłka dostarczona jest szybciej niż często na terenie Polski, w dodatku za darmo.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    przesyłka dostarczona jest szybciej niż często na terenie Polski, w dodatku za darmo.
    Za darmo to można w zęba dostać Przesyłka wliczona jest w cenę, ot co.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 62 z 175 PierwszyPierwszy ... 1252606162636472112162 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów