Zatelefonowałem do Ciebie od razu po otrzymaniu wiadomości z prośbą o kontakt. Podałem Ci cenę, dostępność, Ty poprosiłeś mnie o przedziwnie-kombinacyjne zafakturowanie sprzętu czego potwierdzić nie mogłem musząc skonsultować to z bardziej obeznaną w temacie osobą.
Przedstawiłeś swoje warunki - ja swoje.
Tego samego dnia aparat się sprzedał a ja na w.w. warunki przystać nie mogłem. Kolejne dostawy - co widać jak na dłoni - były i są coraz droższe.
Nie rozumiem o jakie standardy Tobie chodzi - otrzymałeś krótką i rzeczową odpowiedź na swoje zapytanie. Oddzwoniłem niezwłocznie na podany numer, również tego samego dnia odpowiedziałem na zaproponowane warunki.
Nie zawsze mam czas na odebranie tel, czy odpisanie na PM lub sms-a - ale jeszcze nikt nie zarzucał mi kiepskich standardów w sytuacji, gdy sam zadzwoniłem do klienta dając mu kolejną, ostateczną odpowiedź w ciągu kilku godzin...
Przykro mi jeśli odebrałeś to jako lakoniczne. Następnym razem - jeśli zechcesz oczywiście - postaram się opisać to bardziej rozwiniętą prozą lub jeśli zechcesz wierszem
pozdrawiam serdecznie i mimo braku porozumienia dziękuję za kontakt !