99 - kolor ręki jest dość nieatrakcyjny. Reszta spoko.
99 - kolor ręki jest dość nieatrakcyjny. Reszta spoko.
powiem Ci tak - dla mnie sprawdzianem dla fotografa - reportera jest powiedzmy 150 zdjęć z danego dnia - wiadomo, niektóre lepsze niektóre gorsze.
Wrzuciłem tu około 50 - to i tak mało..... Na bloga wrzucę cały repo (jak znajdę czas).
Jeśli chodzi o rozbieżność w "fajności" to może kiedyś osiągnę taki poziom żeby mieć 150 super kadrów z danego dnia. ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
się wysiliłeś.
i to ma być czujne oko ? ;-)
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-05-2010 o 15:04 Powód: Automerged Doublepost
Ja doczepię się do kolorystyki, jest ona bardzo różna często wpadająca za bardzo w magentę.
Col do ujęć to kilka jest na prawdę fajnych dynamicznych takich z życiem. Niektóre są dziwne np rzucanie welonem ni choroby nie rozumiem takiego kadrowaniaNo i czasami trochę za wąsko
Dobra koniec marudzenia bo gadam jakbym sam robił idealne fotki :P
Może i by pasowało, ale ja mówię głównie o swoich odczuciach, patrząc od strony klienta, czy zwróci on uwagę na takie poruszone zdjęcie, gdzie nic za bardzo nie widać? Może 120 by się jeszcze ratowało, ale jak dla mnie zbyt mocny szum. Właśnie ostatnio odnoszę wrażenie, że jak już się bierze 6000 zł za reportaż, czy więcej, to można zrobić nie wiadomo jak słabe zdjęcie, a ono i tak będzie się bronić.
Dobra, teraz w domu siedzę więc wytknę tylko to co mi się nie podoba, bo tak chyba łatwiej:
87. niepotrzebne
94. po chwili zobaczyłem, że ktoś siedzi bez głowy
96. miny młodych takie jakieś...
97. mina młodego, hmm. Nie ma lepszego ujęcia?
102. niby fajne, ale kolorystyka nie pasuje np do 103.
104. niepotrzebne
106. niby podpatrzona kuchnia, ale jakoś tak bardzo ewidentnie. Jakby np. 107. było nieco szerzej to byłoby jedno zdjęcie za dwa
120. troszkę przesadzone z brakiem jakości
125. fajne, ale niedoświetlone
126. fajne, ale lepiej by pasowało jako np. tło do fotoksiążki
Tak pokrótce, pierwsze (a czasem może drugie) wrażenie. Teraz Ty przeglądaj sobie tasiemca![]()
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Nieeee po prostu monitor skalibrowałem
Kto tyle bierze ? Chociażby prowadzący wszelkie warsztatyPoprzeglądaj ich oferty cenowe
![]()
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
xsardas ja czasem specjalnie dodaję jakiegoś kolorku tu i ówdzie, więc to nie kwestia monitora tylko ahtystycznej quasi wizji ;-)
OK, dzięki za suggestions.
przejrzę dokładnie, przemyślę.
o, Pank czyta wątek. Zaraz się będzie wymądrzowywał. ;-)
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-05-2010 o 20:28 Powód: Automerged Doublepost