Strona 17 z 40 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 394

Wątek: [michal_sokolowski] Fotografie - ślubne, koncertowe

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

99 - kolor ręki jest dość nieatrakcyjny. Reszta spoko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Ale nasz zasyyyypałeś
    Co do pleneru i ciemności - niektóre są fajne ale niektóre faktycznie za ciemne i takie jakieś. W reportażu też jest różnie od fajnych do bardzo przeciętnych.
    Nie napiszę, które jakie bo za dużo tego wszystkiego
    powiem Ci tak - dla mnie sprawdzianem dla fotografa - reportera jest powiedzmy 150 zdjęć z danego dnia - wiadomo, niektóre lepsze niektóre gorsze.

Wrzuciłem tu około 50 - to i tak mało..... Na bloga wrzucę cały repo (jak znajdę czas).

Jeśli chodzi o rozbieżność w "fajności" to może kiedyś osiągnę taki poziom żeby mieć 150 super kadrów z danego dnia. ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    99 - kolor ręki jest dość nieatrakcyjny. Reszta spoko.
    się wysiliłeś.
    i to ma być czujne oko ? ;-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-05-2010 o 15:04 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Ja doczepię się do kolorystyki, jest ona bardzo różna często wpadająca za bardzo w magentę.

Col do ujęć to kilka jest na prawdę fajnych dynamicznych takich z życiem. Niektóre są dziwne np rzucanie welonem ni choroby nie rozumiem takiego kadrowania No i czasami trochę za wąsko

Dobra koniec marudzenia bo gadam jakbym sam robił idealne fotki :P

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Może i by pasowało, ale ja mówię głównie o swoich odczuciach, patrząc od strony klienta, czy zwróci on uwagę na takie poruszone zdjęcie, gdzie nic za bardzo nie widać? Może 120 by się jeszcze ratowało, ale jak dla mnie zbyt mocny szum. Właśnie ostatnio odnoszę wrażenie, że jak już się bierze 6000 zł za reportaż, czy więcej, to można zrobić nie wiadomo jak słabe zdjęcie, a ono i tak będzie się bronić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HooMaR Zobacz posta
    Może i by pasowało, ale ja mówię głównie o swoich odczuciach, patrząc od strony klienta, czy zwróci on uwagę na takie poruszone zdjęcie, gdzie nic za bardzo nie widać? Może 120 by się jeszcze ratowało, ale jak dla mnie zbyt mocny szum. Właśnie ostatnio odnoszę wrażenie, że jak już się bierze 6000 zł za reportaż, czy więcej, to można zrobić nie wiadomo jak słabe zdjęcie, a ono i tak będzie się bronić.
    jeśli chodzi o to poruszone, to nie wiem czy klient zwróci uwagę, ale wiem, że ja chcę czasem robić takie zdjęcia, na cały set ze dwa, trzy.... klient bardzo nie ucierpi mam nadzieję.

6000 zł ? a kto tyle bierze ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Ja doczepię się do kolorystyki, jest ona bardzo różna często wpadająca za bardzo w magentę.

Col do ujęć to kilka jest na prawdę fajnych dynamicznych takich z życiem. Niektóre są dziwne np rzucanie welonem ni choroby nie rozumiem takiego kadrowania No i czasami trochę za wąsko

Dobra koniec marudzenia bo gadam jakbym sam robił idealne fotki :P
    marudź marudź, o to chodzi.

a kolorystyka u Ciebie świetna, nawet myślałem że na warsztatach byłeś :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Dobra, teraz w domu siedzę więc wytknę tylko to co mi się nie podoba, bo tak chyba łatwiej:
    87. niepotrzebne
    94. po chwili zobaczyłem, że ktoś siedzi bez głowy
    96. miny młodych takie jakieś...
    97. mina młodego, hmm. Nie ma lepszego ujęcia?
    102. niby fajne, ale kolorystyka nie pasuje np do 103.
    104. niepotrzebne
    106. niby podpatrzona kuchnia, ale jakoś tak bardzo ewidentnie. Jakby np. 107. było nieco szerzej to byłoby jedno zdjęcie za dwa
    120. troszkę przesadzone z brakiem jakości
    125. fajne, ale niedoświetlone
    126. fajne, ale lepiej by pasowało jako np. tło do fotoksiążki

Tak pokrótce, pierwsze (a czasem może drugie) wrażenie. Teraz Ty przeglądaj sobie tasiemca
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Nieeee po prostu monitor skalibrowałem

Kto tyle bierze ? Chociażby prowadzący wszelkie warsztaty Poprzeglądaj ich oferty cenowe

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Kto tyle bierze ? Chociażby prowadzący wszelkie warsztaty Poprzeglądaj ich oferty cenowe
    Oni tylko tak dla picu przed wejściem w usługi warsztatowe podnieśli ceny, żeby uczniom wydawało się, że też tyle będą kiedyś zarabiać
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

xsardas ja czasem specjalnie dodaję jakiegoś kolorku tu i ówdzie, więc to nie kwestia monitora tylko ahtystycznej quasi wizji ;-)
    Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Dobra, teraz w domu siedzę więc wytknę tylko to co mi się nie podoba, bo tak chyba łatwiej:
    87. niepotrzebne
    94. po chwili zobaczyłem, że ktoś siedzi bez głowy
    96. miny młodych takie jakieś...
    97. mina młodego, hmm. Nie ma lepszego ujęcia?
    102. niby fajne, ale kolorystyka nie pasuje np do 103.
    104. niepotrzebne
    106. niby podpatrzona kuchnia, ale jakoś tak bardzo ewidentnie. Jakby np. 107. było nieco szerzej to byłoby jedno zdjęcie za dwa
    120. troszkę przesadzone z brakiem jakości
    125. fajne, ale niedoświetlone
    126. fajne, ale lepiej by pasowało jako np. tło do fotoksiążki

Tak pokrótce, pierwsze (a czasem może drugie) wrażenie. Teraz Ty przeglądaj sobie tasiemca
    OK, dzięki za suggestions.
    przejrzę dokładnie, przemyślę.
    o, Pank czyta wątek. Zaraz się będzie wymądrzowywał. ;-)
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 27-05-2010 o 20:28 Powód: Automerged Doublepost

Strona 17 z 40 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów