Jasne że rzecz gustu. I właśnie wg mojego te zdjęcia nie są nastrojowe tylko ponure. IMHO strasznie ciężko zrobić dobrze takie zdjęcie żeby zamiast przygnębienia było nastrojowo i klimatycznie i tym razem z tematem przegrałeś. Nie wiem o jakich "wielkich" i o których konkretnie zdjęciach piszesz ale "wielcy" właśnie dla tego są wielcy że potrafią tak grać światłem że im wychodzi klimatycznie a nie ponuro.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
nie wiem.... ja tu widzę ciepłe światło wpadające przez okna.... para młoda jest widoczna w tym świetle... nie widzę tu "szaro - buro".
flash by zabił ten klimat.
spoko, nie będę na siłę bronił tego co zrobiłem, ja tam lubię takie klimaty.
A ja nic o flashu nie piszę, można sporo załatwić obróbką.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Pank - jest coś takiego jak "niski klucz"... I to miało być na zdjęciach.
Jeśli chodzi o tych "Wielkich" to aż mnie korci żeby podlinkować... ale nie będę bo zaraz się awantura rozpęta.
Luz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pomyślę nad wyciągnięciem ciemnych obszarów - to masz na myśli?
Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 26-05-2010 o 10:55 Powód: Automerged Doublepost
Nie wiem co mam na myśli, nie podpowiem Ci konkretnych rozwiązań obróbkowych bo możliwości jest bardzo dużo. Z pewnością zdjęciom nie pomaga to że są nie ostre.
Dla mnie hardkor jakościowy. Jakby było gładziej, bardziej szczegółowo, i kolory naturalniejsze, to by było ok.
Micles kiedy zasypiesz nas zdjęciami z nowe 5?
Nudno jakoś na forum...
Gorzej.