Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Fotografia ślubna ogłoszenia na CB

Domyślnie

Też uważam że fotografowanie z dwóch aparatów daje większe możliwości... ale mam złe doświadczenia, jak drugi nie wchodzi w kadr to rozprasza i wybija z rytmu... efekty były takie że ogólnie było więcej zdjęć, ale w moich oczach "mniej ładnych"...
    Tu, jak było wcześniej wspominane bardziej przydałby się pomocnik fotografa, lub drugi fotograf ale już z doświadczeniem i zgranym w duecie, który wykonywałby swoje wcześniej ustalone zadanie.

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A my z kolegą myślimy w przyszłym roku zjednoczyć siły i mieć w ofercie robienie repo przez dwóch. Oczywiście za inne pieniądzeniż singiel. Myśle że sam chcaiłbym mieć taką usługę na swoim ślubie pod warunkiem że obaj foto będą z tej samej firmy - będą się znać i ustalą sobie podział zadań.

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja bym się nie zdecydował na wpuszczenie drugiego fotografa na ceremonię, bał bym się że kichy narobi. Na przygotowaniach też jakoś nie widzę 2 plączących się fotografów, na weselu to już spoko, pytanie tylko czy para będzie chciała karmić jedną osobę więcej. Na plenery mam asystenta któremu płacę ale ma zakaz robienia zdjęć, po prostu nie ma na to czasu bo jest zajęty czym innym.
    Koszt wyżywienia drugiego foto to naprawdę mikrowydatek przy cenie wesela

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    A my z kolegą myślimy w przyszłym roku zjednoczyć siły i mieć w ofercie robienie repo przez dwóch. Oczywiście za inne pieniądzeniż singiel. Myśle że sam chcaiłbym mieć taką usługę na swoim ślubie pod warunkiem że obaj foto będą z tej samej firmy - będą się znać i ustalą sobie podział zadań.
    Pamietam jak Jeff Ascough odpowiedzial na takie pytanie:
    - jak sie zapatruje na prace dwoch foto.

Odpwiedzial w stylu:
    - a po co? Jezeli uwazasz ze robisz dobre zdjecia to zupelnie nie jest Ci potrzebny drugi fotograf.

Powiedzial tez ze kiedys wpadl na taki pomysl ze swoim przyjacielem (tez fotografem slubnym).
    Poszli razem na zlecenie i pozniej przez miesiac sie do siebie nie odzywali

Ja rowniez uwazam ze praca we dwoch to musi byc mega zgrany zespol.
    Jezeli to bedzie dwoch fotografow "alfa" to moze to zajac troche czasu

Widze sens takiej pracy na przygotowaniach - gdy mlodzi oddaleni sa od siebie kilka kilometrow i fizycznie nie ma szans przeskoczyc odleglosci i czasu.
    Impreza gdzie jest juz luzniej - tez.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Pamietam jak Jeff Ascough odpowiedzial na takie pytanie:
    - jak sie zapatruje na prace dwoch foto.

Odpwiedzial w stylu:
    - a po co? Jezeli uwazasz ze robisz dobre zdjecia to zupelnie nie jest Ci potrzebny drugi fotograf.

Powiedzial tez ze kiedys wpadl na taki pomysl ze swoim przyjacielem (tez fotografem slubnym).
    Poszli razem na zlecenie i pozniej przez miesiac sie do siebie nie odzywali

Ja rowniez uwazam ze praca we dwoch to musi byc mega zgrany zespol.
    Jezeli to bedzie dwoch fotografow "alfa" to moze to zajac troche czasu

Widze sens takiej pracy na przygotowaniach - gdy mlodzi oddaleni sa od siebie kilka kilometrow i fizycznie nie ma szans przeskoczyc odleglosci i czasu.
    Impreza gdzie jest juz luzniej - tez.
    według mnie zgranie tego zespołu to tylko kwestia "nie wchodzenia sobie w kadr".
    Na ślubie/weselu jest tysiące sytuacji, gestów itp. że można by obdzielić tym 5 fotografów.
    wielorakość punktów widzenia to jest niezła sprawa - analogicznie w filmie dokumentalnym - kręconym jedną kamerą lub dwoma..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dwiema a nie dwoma.
    Ostatnio edytowane przez michal_sokolowski ; 25-05-2010 o 13:02 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jako podsumowanie tematu proponuję przeczytać ten oto artykuł:

http://neilvn.com/tangents/2010/05/0...ting-weddings/

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów