Ja kiedyś (ze 2 lata temu) kupiłem od niego używanego canona 100-300 i był ok. Potem już tylko sprzedawałem mu sprzęt i też dostawałem całkiem dobre ceny.
Ja kiedyś (ze 2 lata temu) kupiłem od niego używanego canona 100-300 i był ok. Potem już tylko sprzedawałem mu sprzęt i też dostawałem całkiem dobre ceny.
5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58
Hmmmmmm ...... Z tą solidnością bym polemizowałJakiś czas temu znalazłem na ich stronce interesujący mnie obiektyw i w mailu zaproponowałem, że go kupię dając w rozliczeniu swój inny. Otrzymałem odpowiedź, że nie mają w swojej ofercie interesującego mnie obiektywu. Z transakcji oczywiście nic nie wyszło.
A interesujący mnie obiektyw jeszcze przez długi czas był oferowany na ich stronie jako do sprzedaży.
Był to mój pierwszy i na pewno ostatni kontakt z tym sprzedawcą. W transakcjach wzajemnych lubię być poważne traktowany a zostałem potraktowany niesolidnie.
Na marginesie dodaję, że w otrzymanej odpowiedzi było też brak tego jednego magicznego słowa.
Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-12-2009 o 23:44
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
na stronkach to w ostatnim czasie to malo kto ma aktualna oferte. Koles jest zakrecony, ale moim zdaniem pozytywnie - trzeba się na telefon dogadac. Ja tam z zakupów u niego jestem zadowolony - kupilem tamiego 17-50 i mial wszystkie papiery itd.
A co do gwarancji to nie wiem czy czasem tam nie ma na stronie informacji ze naprawy gwarancyjne sa realizowane za jego posrednictwem.
Częściowo się z Tobą zgadzam - parę dni temu w jednym z sklepów internetowych kupiłem Lowepro Rover Plus AV i rzeczywiście cena na stronce nie zgadzała się z tą, za którą faktycznie kupiłem ten plecak. Tylko, że powodem różnicy w cenie był świąteczny rabat na kupowane towary.
W każdym razie każdy sprzedawca dba o swoją reputację i zadowolenie klienta wg własnego uznania. Ja do sprzedawcy plecaka na pewno jeszcze wrócę - do handlarza z Stodoły na pewno już nie. Kwestia zadowolenia jest oczywiście subiektywnym odczuciem.
Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-12-2009 o 23:43
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
no ja się niestety muszę wypowiedzieć na temat Fototaniej.
Nie polecam. A dlaczego ?
A dlatego że kupowałem tam starą 5d - i ta 5d miała ewidentny front focus - Pan przyznał że jest FF (sam wykonał test) i wymienił mi na drugą piątkę.
Ale ta wadliwa 5d poszła z powrotem na allegro... - to raz.
A dwa - pewien forumowicz napisał mi, że facet nie chce podać mu całego numeru seryjnego przez e-mail / tel...
mi to wystarcza żeby odradzić fototaniej.pl
Kupowałem u Niego 16-35L II, odbiór osobisty. Potwierdzam, że gość zakręcony. Umówiliśmy się w miejscu całkowicie mi nieznanym gdzieś w Wawie), faceta na oczy nigdy nie widziałem a tu dzwoni Jego żona i mówi: musi pan się dobrze rozglądać bo mąż telefonu zapomniał
Ale koniec końców interes dobity - cena dobra, 16-35L II dobrze mi służył.
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
JA TAM WIĘCEJ NIE KUPIĘ bo facet nieuczciwie postępuje.
i tyle.
Pewnie myślałbym podobnie...
Szczerze to byłem wtedy lekko wkur.... ponieważ wyjechałem z Piły do gościa w sobotę o 4 rano, przyjeżdżam na miejsce i dzwonię przed Wawą a tu telefon wyłączony. No pięknie! Czekałem chyba z godzinę na miejscu zanim do mnie zadzwonił, że wyjeżdża z domu. A jak wyjechał to zostawił telefon w domu
Trochę nerwów ale skończyło się dobrze... Mimo wszystko wolę poukładanych ludzi![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Ja u niego kupiłem 5DII, 17-40, 24-70, 50L i teraz sie szykuje na druga piatke, albo 1DIII, z zadnym szklem nie mialem problemow, ceny ma dobre i jest uczciwy.
Ja zdecydowanie polecam.
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto