Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Domyślnie

A tu macie Magdę (nie wiem kim jest), która, jak się domyślam związana z canonem, przynajmniej próbuje z Wami rozmawiać.
    ja tez nie wiem kim jest pani Magda
    napewno robi zamieszanie i daje nadzieje bo jej placa za to bo uzytkownicy placa za to

to co piszesz modo nie jest nam obce ale tez nie pocieszajace a przykre ze pracownicy nikona canona maja nas gleboko

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze Opinogóra ta od Krasińskich - zapraszam

Domyślnie

Byłem wczoraj na warsztatach Sony Alfa. Za bardzo symboliczne 20 złotych mieliśmy zapewniony cały dzień wrażeń. Grupie fotografów w 95% amatorów Sony Alfa Team przygotował do macania 3 wielkie kufry sprzętu. Można było wypożyczyć wszystko co jest w ofercie sony na cały dzień a do tego w każdej chwili wymienić sobie obiektyw na inny. Bardzo przywiązałem się do zeisa 24-70 2.8 T* i moja nieodwzajemniona miłość do Canona bardzo ucierpiała. Motacie się z tymi kabelkami, przedłużkami i rozgałęziaczami a w Sony każda lampa pracuj bezprzewodowo z każdym lustrem. Powiem więcej jedną lustrzanka można wyzwalać bezprzewodowo całkiem dowolną ilość lamp. Mieliśmy kilka wykładów, sesję z trzema modelkami w skansenie (kilka godzin), udział w widowisku plenerowym "Powrót Szwoleżerów" Wspaniałe jedzonko a na koniec konkurs na najlepsze zjecie dnia i ognisko.
    Pani Magdo kiedy Canon zrobi takie warsztaty w moim czterdziestotysięcznym mieście? Jeśli Pani chce mogę zorganizować zaproszenie na następne warsztaty będzie można podejrzeć jak sony miażdży Canona. Nie dziwie się, ze po takich warsztatach na ceneo i innych portalach z opiniami czyta się, że Alfa 900 jest dużo lepsza od 5dmkII a zeisy o 2 klasy lepsze od eLek. Na warsztaty nie wolno wchodzić z aparatami innymi niż Sony i Minolta ale po co wozić drzewo do lasu? .
    CANON EOS 5D MK II, 24-70 F2.8L, Speedlite 580 EX II.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdamMaxx Zobacz posta
    Na warsztaty nie wolno wchodzić z aparatami innymi niż Sony i Minolta ale po co wozić drzewo do lasu? .
    Po co? Dla porównania... i właśnie dlatego nie wolno .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazowsze Opinogóra ta od Krasińskich - zapraszam

Wink

Znalazłem to co mnie interesowało w końcu. Miałem pytać na forum ale i tak ocena była by subiektywna ;D.
    http://www.e-cyfrowe.pl/testy/canon-...nawczy-33.html
    Mimo świadomości przewagi Canona nadal podoba mi się system promocja Sony i nadal na podobne będę namawiał Panią Magdę ale pewno ich nie doczekam (mam już 40 lat) wiec będę jeździł na te z alfami.
    Pokazali wydruki takie ponad metr z A900 i średnioformatowego analoga. Jedyna różnica to to, że A900 zarejestrowała więcej szczegółów w światłach . Co miło mnie zaskoczyło jest promocja gdzie za równowartość VATu można sobie wybrać akcesoria.
    CANON EOS 5D MK II, 24-70 F2.8L, Speedlite 580 EX II.

Domyślnie

Słyszłem o problemach Canona w Polsce. Zresztą, sam doświadczyłem szukając sprzętu i obiektywów "L" w rozsądnej cenie. Skończyło się na tym, że wszystko sprowadzam z USA. Jest sporo taniej i nawet łatwiej mi sprowadzić z USA niż walczyć z tym, żeby jakoś załatwić sobie sprzęt w Polsce.

Nie wiem czy zauważyliście, w każdym byle kiosku w Warszawie można kupić Nikon D700, można potestować z obiektywami i wszystko można mieć od ręki. Ten model teraz jest w klepach za 7950 PLN i jest to cena 150 USD większa niż w USA. Brzmi sensownie i jest Polska gwarancja.

Dlaczego to mówię? Mimo śmiesznej sytuacji z Canonem w Polsce ludzie nie przerzucą się na Nikona czy Sony. Mówię o ludziach z poważnymi aspiracjami. Jedynie trzeba znaleźć sobie sposób jak mieć ten dobry sprzęt w normalnej cenie.....no i nie zwracać uwagę na renomę Canona w Polsce....bardziej patrzeć na świat.

Domyślnie

Zacząłem czytać ten wątek, jako obecny i przyszły klient. No ale szybko przestałem jak zobaczyłem że Pani Magda jest:

Ostatnio Aktywny: 04-05-2009 12:12
    A polecany przez nią sklep pstryk.pl:

Przepraszamy, Sklep Fotograficzny PSTRYK.PL jest chwilowo nieczynny.
    Prosimy spróbować za kilka minut.
    Czyli typowo polski słomiany zapał (nie krytykuję Pani Magdy, bo pewnie zderzyła się z betonem w kwestiach konkretnych decyzji) - takie są już polskie przedstawicielstwa.
    Ostatnio edytowane przez 4ever ; 19-11-2009 o 10:44
    Nie znam się, nie pamiętam, nie mam czasu...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4ever Zobacz posta
    Czyli typowo polski słomiany zapał (nie krytykuję Pani Magdy, bo pewnie zderzyła się z betonem w kwestiach konkretnych decyzji) - takie są już polskie przedstawicielstwa.
    A dlaczego nie krytykujesz? Od tego jako klienci jesteśmy - od konstruktywnej krytyki. Nie wiadomo czy przykładowo na konto tego wątku PR-owcy nie otrzymali super nagrody w C.PL za utrzymywanie "pozytywnych relacji z klientami Canona na forach internetowych"? Teraz jest mnóstwo takich pracowników, którzy robią dookoła siebie wiele szumu, z którego praktycznie później nic nie wynika, poza wymiernymi korzyściami dla samych zainteresowanych. Są to zwłaszcza ludzie zajmujący się PR. Nie wiadomo jak było w przypadku wzmiankowanej, ale czy użytkownicy Canona odczuli pozytywnie działania? Ankieta na temat serwisu to jeszcze bardzo daleko od polepszenia działania serwisu. Bo gadać czy pisać każdy potrafi. W szczególności PR i marketing.

Domyślnie

Nie krytykuję jej, bo nie wiem w jakim stopniu jest odpowiedzialna za stan rzeczy. Ty też nie wiesz.

Po prostu odpowiedzialność ponosi przedstawicielstwo i mnie, jako klienta, serdecznie wali czy winna jest pani Magda czy jej dyrektor czy pani Krystyna z gazowni.

Dla mnie ważne jest że w Raichu działa prężnie a u nas nie. Że po angielsku można ściągnąć instrukcję przez net do 350D a po polsku nie. a koszty wydrukowanej jest większy niż nie jednej technicznej książki. Że serwis polski ma klienta w dupie, a niemiecki trochę mniej. i tak dalej i tak dalej. Stąd moje ostrożne że "nie obwiniam jej".

A cała konstruktywna krytyka, moim zdaniem, powinna opierać się na wskazaniu obszarów gdzie jest ŹLE i to robimy, na umożliwieniu Canon Polska komunikacji z użytkownikami - to robimy choć to interes i obowiązek CP a nie nasz, ale - wątek jest - swoją szansę mieli/mają. Co więcej konstruktywnego można zrobić? Donieść do Canon Europe?? Canon.jp ?? nie wiem ale nie nasza rola wyszukiwanie w strukturach firmy Canon złodziei, nierobów i krętaczy...
    Ostatnio edytowane przez 4ever ; 19-11-2009 o 12:57
    Nie znam się, nie pamiętam, nie mam czasu...

Bywalec
    Miasto
    Bruksela/Jelenia Góra

Domyślnie

Drodzy koledzy forumowicze, przejrzalem wátek powyzej pelen zalu do firmy canon w pl. i niestety marne to pocieszenie ale na zachodzie nie jest lepiej (nie zebym bronil canona - daleki jestem od tego). otoz, mieszkam w brukseli, chcialem kiedys oddac mojego 40d do autoryzowanego serwisu (gwarancja) i co znalazlem? canon belgia ma dwa serwisy - jeden we... francji dla francuskojezycznej czesci belgii, a jeden w... holandii, dla niderlandzko-jezycznych belgów. tak wiec nalezy sie cieszyc ze canon ma chociaz jeden serwis w polsce... ja nie mam tutaj takiego luksusu ;-). moj problem zalatwilem oczywiscie w polsce....eh...
    moze jednak przeskoczyc na nikona?
    pozdrawiam
    "Dziś w nocy śniła mi się rzeczywistość. z jaką ulgą się obudziłem" S.J.Lec .

flickr

MichalZ
    Guest

Domyślnie Z innej beczki - ambasador produktó Canon PRO

Witam szanownych forumowiczów.
    Jestem tu nowy, wiec proszę o wyrozumiałość.
    Jak sądzicie, czy Canon powinien mieć w PL ambasadora / ów marki produktów PRO?
    Jeśli tak to kogo typujecie?

Strona 19 z 20 PierwszyPierwszy ... 917181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów