Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 194

Wątek: Canon Polska - opinie i wnioski użytkowników CB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No... i jeszcze forum nam zamkną .
    W końcu oderwę się od komputera

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    nie wiem ile w tym prawdy ale u mnie na wiosce w markecie fotojoker wreszcie zrobil wystawke Canona ...

czy to jest odawanie rynku ?
    bo rynku drukarek pewnie nie oddadza ) bo to im sie bardziej oplaca niz aparaty
    Wystawkę zrobili - tylko Nikon "góruje"
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-06-2009 o 09:22 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nie wiem ile w tym prawdy ale u mnie na wiosce w markecie fotojoker wreszcie zrobil wystawke Canona ...
    Fotojoker to nie Canon i robienie wystawki to inicjatywa FJ a nie Canona.
    Nie rozumiem tej troski o marketing Canona. Niech się Canon martwi o to jak sprzedać swoje produkty i na tym zarabiać a nie użytkownicy.
    Chyba dla niektórych ludzi prestiż posiadanej marki jest czymś strasznie ważnym i chcieliby oglądać logo producenta swojego aparatu na każdym rogu ulicy bo się wtedy lepiej czują. Znajomym mogą się pochwalić "mam canona" będąc pewnym że wszyscy będą wiedzieć że to nie chodzi o drukarkę :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Fotojoker to nie Canon i robienie wystawki to inicjatywa FJ a nie Canona.
    Nie rozumiem tej troski o marketing Canona. Niech się Canon martwi o to jak sprzedać swoje produkty i na tym zarabiać a nie użytkownicy.
    Chyba dla niektórych ludzi prestiż posiadanej marki jest czymś strasznie ważnym i chcieliby oglądać logo producenta swojego aparatu na każdym rogu ulicy bo się wtedy lepiej czują. Znajomym mogą się pochwalić "mam canona" będąc pewnym że wszyscy będą wiedzieć że to nie chodzi o drukarkę :-)
    Na tej wystawce w FT widać (jak napisałem) kto nad kim "góruje". Zgadzam się z Tobą, że dana firma musi się martwić o sprzedaż swoich produktów. Z kolei jak użytkownicy nie mają czego obejrzeć i "pomacać" w swojej ulubionej marce (tzn wybór jest o wiele mniejszy niż u konkurencji), to jest już powód troski o to, co bardzo lubią. I właśnie chyba z tego powodu jest ta "troska".

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Eee, we wrocławskich fotopajacach Canona jest całkiem sporo i to już od wielu miesięcy. Tyle że ostatnio generalnie zrobił im się tłok w gablotkach, bo poza C i N jest też sporo Sony, chyba nawet najwięcej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Wiadomo że fotojoker to nie sigma-procenter (wrocław) gdzie przychodzę i mogę "pomacać" praktycznie wszystkie topowe szkłai inne zabawki każdego producenta i jakoś nie przeszkadza mi tam, że nie ma żadnego loga C.

Fotojoker to sklep dla mas ze sprzętem mniej zaawansowanym (chociaż ostatnio D700 sie w nim pojawiło).

A Canona żeby kupić to trzeba się postarać, poszukąc, odstać w kolejce jak za czasów komuny, miesiące w kolejce by kupić wymarzonego trabanta ...

dazz
    Guest

Domyślnie

Akurat kilka dni temu musiałem kupić lustrzankę Canona dla ojca w prezencie. Obdzownilem wszystkie lokalne specjalistyczne foto sklepy, nigdzie nie było. Podjechałem do FJ i dostałem od ręki, cena w zasadzie taka sama jak w necie.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Fotojoker to sklep dla mas ze sprzętem mniej zaawansowanym (chociaż ostatnio D700 sie w nim pojawiło).
    mój znajomy kupił d700 w Fotojokerze w sierpniu zeszłego roku, więc nie wiem skąd informacja, że ten model pojawił się tam ostatnio. Zresztą dostępny był niedługo po premierze również Sony A900, więc nie jest tak źle. Fakt 1d MKIII tam jednak nie widziałem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

.......Fotojoker to sklep dla mas ze sprzętem mniej zaawansowanym .......
    Nie wiem jak jest w sklepie Sigmy w Wrocławiu, ale jeśli chodzi o FJ w Toruniu, to mają w nim trochę zaawansowanego sprzętu (wyłączając oczywiście markę zaczynającą się na C).

modo
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vanish Zobacz posta
    dziś zajrzałem na ww nikona i kopara w dół naprawdę wszystko fajnie zorganizowane
    Przed chwilą trafiłem na to forum szukając opinii o serwisie canona. Trafiłem na ten wątek, doszedłem do 3 strony i już któryś raz czytam pochwalne opinie o nikonie. No i nie wytrzymałem.
    Ludzie, nie macie pojęcia o czym piszecie. Nikon Polska to dno, serwis nikona to szczyt chamstwa i bezczelności. Niekompetencja (godzinę temu przeczytałem na forum nikona, jak ktoś zgłosił się do serwisu, bo wygaszanie LCD nie bardzo działa w nowiutkim aparacie; powiedzieli mu, że nie wiedzą, jak to naprawić, a w ogóle to to nie podlega gwarancji; nowy sprzęt nie działa i to nie podlega gwarancji!!!!!!!). Poza tym naprawiając jedno spierdzielą coś innego! I mówię to nie tylko opierając się na opiniach innych, ale właśnie jest to opinia poparta moim osobistym doświadczeniem.
    W analogu od nastu używam canona. Na skutek różnych sytuacji w cyfrę wszedłem w nikona. I żałuję. Sprzęt nikona jest sporo awaryjny, co przy kompletnie tandetnym serwisie staje się mocno kłopotliwe.
    Straciłem kupę kasy, żeby się dodzwonić do nikona (tam się łączycie z jakąś centralą, przy czym czas rozmowy leci, a do rozmowy rzadko dochodzi). Wreszcie mi się udało mi się dodzwonić. Jakaś pinda nie potrafiła odpowiedzieć na żadne pytanie. Kompletne dno.

A tu macie Magdę (nie wiem kim jest), która, jak się domyślam związana z canonem, przynajmniej próbuje z Wami rozmawiać.
    A teraz dalej sobie wątek poczytam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No cóż potwierdza się stara opinia "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 18 z 20 PierwszyPierwszy ... 81617181920 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów