Strona 57 z 147 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

U mnie od lat trzech i pół, na czterech komputerach łącznie, zawsze to samo było. Być może błąd leży po stronie jakiejś skrzyni "z drugiej strony", nie wnikam.

Co do wyginania - owszem, dotyczy to aluminiowych macbook'ów Pro i generalnie problem jest szerzej opisany w internecie. Miałem dwa laptopy o takiej budowie, oba są powyginane, znajomej w MBP padła płyta przez to. I to są uszkodzenia mechaniczne, spowodowane błędami w konstrukcji (w nowych MBP Alu to nie występuje, chociaż widziałem jeden wygięty).

Co do ciepła, nie mam nic do zarzucenia, wszystko chodzi tak, jak powinno.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    U mnie od lat trzech i pół, na czterech komputerach łącznie, zawsze to samo było. Być może błąd leży po stronie jakiejś skrzyni "z drugiej strony", nie wnikam.
    Igi mi chodzi tylko o to, że piszesz niesprawdzone rzeczy jako pewniki.
    Skoro tak jest u Ciebie a u innych nie, to może problem leży po Twojej stronie(lub jak piszesz - po drugiej stronie) stronie a nie we wszystkich macach jak piszesz.
    Proszę nie wprowadzaj innych w błąd. Wg. mnie kwestia odpowiedniej konfiguracji i tyle. Co prawda nic nie musiałem u siebie specjalnie ustawiać - po prostu chodzi i tyle
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No właśnie ja ustawiłem, wysłałem parę maili, za każdym razem było "zdjęcia się nie otwierają".

A co do wyginania, zwróć na to uwagę u ludzi którzy używają komputera głównie poza domem.

Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Miasto
    Piła

Domyślnie

No właśnie ja ustawiłem, wysłałem parę maili, za każdym razem było "zdjęcia się nie otwierają".
    Mi się otwierają więc nie generalizujmy. Może wina leży tak jak piszesz po stronie PCtów z "drugiej strony" a nie maca.

A co do wyginania, zwróć na to uwagę u ludzi którzy używają komputera głównie poza domem.

Pozdrawiam.
    Ja używam MBP (alu) i używam komputera również poza domem.
    Nie wygiął się (przez 1,5 roku), znajomym również więc nie generalizujmy.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Mi się otwierają więc nie generalizujmy. Może wina leży tak jak piszesz po stronie PCtów z "drugiej strony" a nie maca.
    Ja nie generalizuję.

Po prostu dziwi mnie, że wszyscy moi znajomi, do których cokolwiek wysyłałem na Windowsa, nie mogli tego otworzyć. Ci, którzy mają Mac'a, nie mają najmniejszych problemów.

Miasto
    Piła

Domyślnie

Ja nie generalizuję.
    Aha, i odnośnie fotografii. Systemowy Mail nie radzi sobie z wysyłaniem obrazków przeciągniętych do okienka. Się znaczy, jeśli odbiorca ma Mac'a, odczyta to spokojnie, dla użytkowników Windowsów, trzeba paczki robić.
    A jak to zrozumieć?
    Dla mnie EOT.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jak to zrozumieć?
    Dla mnie EOT.
    Taka dyskusja nie ma sensu, bo równie dobrze tobie mogę zarzucić generalizowanie. Ja piszę na podstawie swoich doświadczeń, mam naprawdę sporo znajomych używających Mac'i i ten problem często się przewija.

Ale ok, nie generalizuje.

Domyślnie

Ok bo widzę, że juz dyskusja schodzi na nieco inne tory, ja zatem dziekuję a rady, narazie wybó padł na MBP 13 mam nadzieję, że nie będę żałować.

Znalazłam już kilka programów (ba nawet jakiś darmowy się znalazł jak no Scilab) matematycznych, które mysle ze mi wystarcza do codziennego uzycia, a jak raz za czas od śweięta będe musiała cos zrobic by było kompatybilne z windowsowskim programem to zainstaluję windę i będzie ok w razie potrzeby.

Oczywiście jak już będe miała maca u siebie to podzielę się pierwszymi spostrzeżeniami, ale to będzie dopiero z początkiem wakacji,a ja już nie mogę się doczekać..ech mam tylko nadzieję, że jeśli chodzi o wydajność to mi wystarcza parametry najsłabszej 13".
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Naprawdę*nie
    Będzie OK, jeśli każdy taki "kwiatek" będę zgłaszał moderatorowi? Denerwuje mnie to tak, jak pisanie SAMYMI WIELKIMI...
    Drodzy AppleFani - nie umicie sobie klawiatury skonfigurować? Nie jest to najlepsza reklama dla Waszych zabawek...
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Będzie OK, jeśli każdy taki "kwiatek" będę zgłaszał moderatorowi? Denerwuje mnie to tak, jak pisanie SAMYMI WIELKIMI...
    Drodzy AppleFani - nie umicie sobie klawiatury skonfigurować? Nie jest to najlepsza reklama dla Waszych zabawek...
    zdRAWki
    +1

Strona 57 z 147 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów