Strona 53 z 147 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Sam nie robiłem testów, ale gdzieś znalazłem, że na MBP Win chodzi szybciej niż na innych o podobnej konfiguracji sprzętowej.
    Bardzo możliwe. Raczej Apple dobrze dobiera komponenty. Oczywiście nie znaczy to, że jest szybszy od wszystkich innych modeli.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jakies 2-3 tygodnie temu przesiadlem sie na MacBooka Pro 15 i5 2.4GHz - do tej pory wydawalo mi sie, ze moj Lenovo czy tez Toshiba byly super wykonane i musze powiedziec ze faktycznie - wydawalo mi sie

O systemie sie nie rozpisuje, bo wciaz uwazam ze Windows7 to swietny OS ktory smialo moze konkurowac z MAC OSX, ale ... ja juz nie potrzebuje Windowsa. Wszystkie programy dzialaja mi na Mac'u, wiec nie widze sensu odpalania Windowsa w jakikolwiek sposob na MacBook'u. Przesiadka w sumie zajela mi 3-4 dni zanim opanowalem wiekszosc skrotow klawiszowych i gestow touchpadem. Teraz nie czuje juz zadnego dyskomfortu podczas pracy.

Za to po tym czasie obcowania z produktem Apple bylem ostatni zmuszony do popracowania chwile na Samsungu za 4tys i jakims Lenovo .... dopiero teraz dostrzeglem ulomnosc tych sprzetow. Maly i nieprecyzyjny touchpad, klawisze jak w ruskim czolgu i material z ktorego sa wykonane .... tandeta. Ale ta tandeta kosztuje tez 2x mniej niz nietandetny Mac. Oczywiscie sa laptopy PC ktore jakoscia wykonania sa na poziomie produktow Apple... ale kosztuje tyle samo co "jablecznik". Natomiast przewaga laptopow z Windowsem na pokladzie jest to, ze ich ceny zaczynaja sie ponizej 2tys zl i kazdy moze sobie wybrac sprzet zgodnie z wymaganiami... tego Apple nie oferuje.

Dyskutowalismy z Tomkiem na temat "japka" na innym forum i wciaz podtrzymuje to co tam pisalem - sprzet na Windowsie jest rownie prosty w obsludze i wydajny ... do czasu az nie sprobuje sie czegos .. hm.. nie wiem.. lepszego?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Czacha, tylko taka prośba..."jakieś" Lenovo to nie ThinkPad z serii T/X, ok?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    wciaz podtrzymuje to co tam pisalem - sprzet na Windowsie jest rownie prosty w obsludze i wydajny ... do czasu az nie sprobuje sie czegos .. hm.. nie wiem.. lepszego?
    He, he.... Piotrze nadajesz się na polityka. Potwierdzenie i zaprzeczenie elegancko w jednym zdaniu. Genialne.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

tak jeszcze patrze na inne opcje bo jednak sa programy, które musze miec na windowsie srednio mi sie to podoba no ale tak jest i.. znalazłam takiego Asusa U30JC --> http://www.allegro.pl/item1047668844...10m_512mb.html

i test http://www.mobimaniak.pl/?s=asus+u30jc

słyszeliscie cos wiecej o nim? parametry zachęcające no i ta 8-smio ogniwowa bateria również, ale nie wiem jak z jakością wykonania asusów.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    i.. znalazłam takiego Asusa
    A zaczęło się tak pięknie, MBP, jakość.....
    ... a skożczy się*jak zwykle.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    tak jeszcze patrze na inne opcje bo jednak sa programy, które musze miec na windowsie srednio mi sie to podoba no ale tak jest i.. znalazłam takiego Asusa U30JC --> http://www.allegro.pl/item1047668844...10m_512mb.html

i test http://www.mobimaniak.pl/?s=asus+u30jc

słyszeliscie cos wiecej o nim? parametry zachęcające no i ta 8-smio ogniwowa bateria również, ale nie wiem jak z jakością wykonania asusów.
    tak, 3 tygodnie temu kupiłem takowego ale z niskonapięciowym prockiem ULV. matryca jak to w laptopach - kiepska, zwłaszcza kąty. Co do budowy to złego słowa nie powiem - lekki, zwarty, dobrze spasowany. Oczywiście nie jest to jabłko za 8 tysięcy ale za 2500zł jest to świetny wybór. Bateria w
    podróży trzyma na wi-fi 11 godzin.

Domyślnie

A miało nie być wojny...
    Moja wypowiedź o przegrzewaniu się macbooka odnosiła się do tego typu wiadomości
    http://technologie.gazeta.pl/interne...cBook_Pro.html
    Wiem o tym, że aluminium dobrze transportuje ciepło. Ale zarazem transportuje je na nasze kolana a to przy wyższych temp. może być nieprzyjemne. Do tego chłodzenie o maksymalnych obrotach ok. 5000rpm, może trochę hałasować.
    Ale to tylko moje zdanie. Skoro piszesz, że nie ma z tym problemu, to ok.
    Niestety używanie inżynierskiego oprogramowania na systemach innych niż windows jest utrudnione (deweloperzy olewają inne systemy).
    allxages Czyli nie jestem jedynym userem T61
    Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A zaczęło się tak pięknie, MBP, jakość.....
    ... a skożczy się*jak zwykle.
    został jeszcze acer...

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofr Zobacz posta
    Moja wypowiedź o przegrzewaniu się macbooka odnosiła się do tego typu wiadomości
    Ano, ktoś, gdzieś....
    Ze swojej, i nie tylko, praktyki powiem, że MBP jest zimny. Całkowicie zimny. Chyba że mu się*zapoda jakieś renderingi na ileś-tam godzin liczenia, ale ktoś kto do takich rzeczy używa notebooka?

został jeszcze acer...
    Oj, nie wywołujmy wilka z lasu... :grin:

Domyślnie

został jeszcze acer...
    ooo nie acera mam teraz i nigdy więcej, co prawda moj ma juz kilka lat i jest z rodzaju najtanszych ale to jest tragedia jakas, ekran klapa sie rusza i zawiasy sa juz luzne, bateria trzyma moze miute czyli obecnie nie trzyma w ogole....;/ nie polecam generalnie....wrr

wiecie jeszcze sie nic nie skonczylpo bo zadnej decyzji nie podjęłam i waham sie baardzo no bo na pewno taki przykladowo asusu jest mocniejszy i wydajniejszy a do tgo z widowsem, na pewno bym na nim mogla sprawnie robic wszystko czego wymagam od koputera, ale.. no wlasnei czy warto obnizyc wymagania parametrowe aby miec sprzet lepszej firmy i jakosci - trzeba isc na jakis kompromis bo na della czy apple z gornej polki to mnie nie stac...;/ jaki ten kompromis bedzie sama nie wiem, wiadomo nowosci i wysokie parametry kusza ale czy ja je faktycznie wykorzystam? to juz inna sprawam moze rzeczywiscie lepiej wziac MBP ale wtedy pozostaje sprawa instalacji windowsa i kolko sie zamyka, oj mieszam strasznie ale straszne mam wątpliwosci i nie moge sie zdecydowac za duzo bym chciala...
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Strona 53 z 147 PierwszyPierwszy ... 343515253545563103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów