Strona 52 z 147 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 511 do 520 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Domyślnie

Z tego co się bawiłam na macu system bardzo mi się spodobał jest intuicyjny, prosty i przede wszystkim wygodny z tgo co zdążyłam zauważyć Zrobiłam kiedys liste programó z których korzystam i większość ma odpowiedniki na macu wiec na windows zostałyby tylko te, w których muszę czasem robić projekty na studia stricte inżynierskie bądź matematyczne. Bardzo mnie kusi macbook wlasnie jakością wykonania, tą aluminiową obudową (juz nie wspominam o systemie) tylko tak się zastanawiam czy za tą cenę nie dostanę PC z lepszymi parametrami? Co prawda słyszalam, że mac os nie potrzebuje tyle mocy co windows by płynnie działać i na pewno ten core 2 duo 2,4 by mi wystarczył ale pewnie różnica pomiędzy nim a core i3 jest odczuwalna, chyba ze sie myle?

Może za bardzo kombinuję, ale wlasnie spodzewałam się, że dadzą to i3 w nowych MBP a tu mnie rozczarowali. No i za MBP przemawia tez długi czas pracy na bateri bo z tego cow idze wszystkie inne PC mu nie dorównują.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Może i kwestia przyzwyczajenia. Ja TouchPada mam w biosie wyłączonego.
    Tak jest to kwestia gustu. Warto jednak dodać że Touchpad w MBP jest klikalny (mechanicznie) można go wciskać, obsługuje dotyk kilkoma palcami, przez co np działa jednym paluchem jak mysz, dwoma jak odpowiednik rolki w myszy, trzema jak klawisze Home-End, czterema pokazuje otwarte aplikacja. Obsługuje, skalowanie, gesty i co tam sobie Pani marysia chce. Nie ma odpowiednika wśród pecetowych.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    Może za bardzo kombinuję, ale wlasnie spodzewałam się, że dadzą to i3 w nowych MBP
    W nowych jest i5.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-05-2010 o 18:16 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Tak jest to kwestia gustu. Warto jednak dodać że Touchpad w MBP jest klikalny (mechanicznie) można go wciskać, obsługuje dotyk kilkoma palcami, przez co np działa jednym paluchem jak mysz, dwoma jak odpowiednik rolki w myszy, trzema jak klawisze Home-End, czterema pokazuje otwarte aplikacja. Obsługuje, skalowanie, gesty i co tam sobie Pani marysia chce. Nie ma odpowiednika wśród pecetowych.
    A to prawda. Ciekaw jestem jak to się sprawdza w rzeczywistym użyciu. Widziałem filmy reklamujące na YouTube i troszkę dla mnie zalatuje to bajerkami pod publiczkę bez przeniesienia na prawdziwy workflow. Ale może to też kwestia przyzwyczajenia

Ja to akurat jestem zepsuty przez życie i kursora (trackpoint, mysz, touchpad cokolwiek) używam tylko do klikania na linki na stronach WWW właściwie. Oczywiście do grafiki także, ale tam poza myszką/tabletem nic się nie nadaje więc pomijamy. Jakoś tak mnie życie nauczyło, że wszystko prawie wpisuje z palca w konsolach. Chyba powinienem wrócić do początku lat 90tych

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

A to prawda. Ciekaw jestem jak to się sprawdza w rzeczywistym użyciu. Widziałem filmy reklamujące na YouTube i troszkę dla mnie zalatuje to bajerkami pod publiczkę bez przeniesienia na prawdziwy workflow. Ale może to też kwestia przyzwyczajenia

Ja nie korzystam. Wyłącznie mysz. Ale szwagier korzysta. Śmiesznie to wygląda jak "grabi" paluchami po Touchpadzie i trzeba przyznać że wszystko robi nadzwyczaj sprawnie. Jak se kupię MacBooka Air to będę miał okazję się*naumieć takich metod.

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    W nowych jest i5.
    Tak ale tylko w 15" i nie dośc, że pewnie nie byłoby mnie na nią stać to jeszcze ze względów praktycznych wolę 13" - lżejsza i poręczniejsza a ekran rownie wygodny jesli chodzi o internet czy mniej wymagające rzeczy. Do zdjęc chciałabym zbiegiem czasu i tak dokupic zewnętrzny montor.

Domyślnie

Ano, to jest super ból z tym brakiem i5 w 13". Nawet stwierdziłem, że zostawie sobie T61 lub zrobie upgrade na X301, a do zdjęć dokupie Mac Mini i co? I też ma Core 2 Duo

Domyślnie

a gładzik w MBP z tego co zdążyłam zauwazyc to bajka gdy po nim ogądałam każdego innego laptopa każdy inny gładzik wydawał mi się jakiś taki mały i w ogóle nie praktyczny, ten z MBP naprawdę da sie lubić co jest dodatkowym atutem bo nie trzeba ze soba wszedzie myszki nosić

no i dalej nie wiem czy kupno MBP z mysla zainstalowania windowsa jest racjonalnym wybrem czy teg glupotą, na pewno z windy korzystalabym przez mniejsza czesc czasu, n i czy pod wzgledem wydajnosci najslabsza 13 by mi wystaczyla...

Domyślnie

Windows pod Mac? W tej cenie można mieć dużo lepszego laptopa wydajnościowo..

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Sam nie robiłem testów, ale gdzieś znalazłem, że na MBP Win chodzi szybciej niż na innych o podobnej konfiguracji sprzętowej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeśli przy tej samej cenie jak MBP a lepszy "parametrowo" to będzie chińsko-tajwańskie-dziadostwo.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-05-2010 o 18:57 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

mogłabym prosić jakieś konkretne modele? bo ja już powoli głupieję najchętniej chciałabym wydac do 3500 ale rozważę tez inne propozycje, te delle precision ciekawe ale tylko jeden 14" i wcale parametrami nie zachwyca a cna wysoka...;/

Strona 52 z 147 PierwszyPierwszy ... 242505152535462102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów