Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
Wielu użytkowników OSX ma takie wymogi. Proszę zapoznać się z oprogramowaniem Paralells. Sam uzywam i polecam. Kosztuje ok 70USD i umożliwia jednoczesną pracę wielu systemów pod kontrolą OSX. Obsługuje przy tym wielordzeniowość procesorów. Win może chodzić na osobnym rdzeniu procesora nie naruszając OSX. Podobnie ze względów niezawodności systemu działa konsola PS3. Rozwiązanie proste i genialne. Programy windosowe mogą tylko wyróżniać się innym obramowaniem okna, użytkownik ma wrażenie pracy na jednym systemie. Przykład poniżej:
http://monitory.mastiff.pl/temp/OSX-WIN.jpg
Dziękuję, o parallels słyszałam, ale własnie cytałam, że korzystani z windowsa jako wirtualnego dysku jest raczej w przypadku mniej wymagających programów i w przypadku autocada czy ansysa się nie sprawdzi. Bardzo mnie ciągnie do macbooka zarówno system, jak i estetyka i jakosc wykonania, ale musiałabym zainstalowac windowsa przez bootcamp i nie wiem czy to byłoby wygodne przełączanie się między systemami i posiadanie jednych plików na jednym dysku z windowsem a drugich na macu. Nie wiem moze by to przeszło bo znowu nie korzystam z tych programów codziennie, aale z drugiej strony jeśli teraz Windows 7 jest już lepszy od krytykowanej Visty to moze jednak wygodniej byłoby miec wszystko razem bez konieczności manewrowania systemami. Mam duży dylemat co z tym zrobic wiec może moglibyscie polecić jakieś PC na które warto zwrocic uwage?

Ja zaczełam szukac po lenovo bo zawsze IBM a co za tym idzie seria thinkpad lenovo kojarzyła mi sie z dobrym i niezawodnym sprzętem. Na sony tez patrzyłam spodobała mi sie nowa seria E (14") jednak bateria max 3h to dla mnie stanowczo za mało. O HP słyszałam że potrafia byc awaryjne i z serwisem sa problemy wiec raczej tez wykluczam, pozostają jeszcze asusy zerkłam na strone ale jeszcze nie przeglądałam kolejnych modeli.

Rzeczywiście pominęłam Delle, swego czasu słyszałam, że są głosne i mocno się grzeją nie wiem ile w tym prawdy ale zaraz spojrzę na te precision.