Dziękuję, o parallels słyszałam, ale własnie cytałam, że korzystani z windowsa jako wirtualnego dysku jest raczej w przypadku mniej wymagających programów i w przypadku autocada czy ansysa się nie sprawdzi. Bardzo mnie ciągnie do macbooka zarówno system, jak i estetyka i jakosc wykonania, ale musiałabym zainstalowac windowsa przez bootcamp i nie wiem czy to byłoby wygodne przełączanie się między systemami i posiadanie jednych plików na jednym dysku z windowsem a drugich na macu. Nie wiem moze by to przeszło bo znowu nie korzystam z tych programów codziennie, aale z drugiej strony jeśli teraz Windows 7 jest już lepszy od krytykowanej Visty to moze jednak wygodniej byłoby miec wszystko razem bez konieczności manewrowania systemami. Mam duży dylemat co z tym zrobic wiec może moglibyscie polecić jakieś PC na które warto zwrocic uwage?
Ja zaczełam szukac po lenovo bo zawsze IBM a co za tym idzie seria thinkpad lenovo kojarzyła mi sie z dobrym i niezawodnym sprzętem. Na sony tez patrzyłam spodobała mi sie nowa seria E (14") jednak bateria max 3h to dla mnie stanowczo za mało. O HP słyszałam że potrafia byc awaryjne i z serwisem sa problemy wiec raczej tez wykluczam, pozostają jeszcze asusy zerkłam na strone ale jeszcze nie przeglądałam kolejnych modeli.
Rzeczywiście pominęłam Delle, swego czasu słyszałam, że są głosne i mocno się grzeją nie wiem ile w tym prawdy ale zaraz spojrzę na te precision.