Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM vs. Canon EF 24-70mm f/2.8L USM

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niestety nie mam odniesienia do Sigmy 24-70 bo z takiej nie korzystałem ale jeśli chodzi o C 24-70 to jest to po prostu szkło marzenie... Mam je od miesiąca i jestem po prostu zakochany. Doskonałe!!! pod każdym względem!

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teethar Zobacz posta
    Niestety nie mam odniesienia do Sigmy 24-70 bo z takiej nie korzystałem ale jeśli chodzi o C 24-70 to jest to po prostu szkło marzenie... Mam je od miesiąca i jestem po prostu zakochany. Doskonałe!!! pod każdym względem!
    Nie mam ani jednego ani drugiego, ale robiłem zdjęcia c 24-70 i był super.
    Teraz z drugiej flanki. Interesuje Mnie twoja konfiguracja czyli Canon EOS 5D Mark II + c 24-70, niektórzy wypowiadają się na forum, że ten obiektyw jest trudny do opanowania i polecają c 24-105. CO sądzisz TY na ten temat?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bananas Zobacz posta
    Nie mam ani jednego ani drugiego, ale robiłem zdjęcia c 24-70 i był super.
    Teraz z drugiej flanki. Interesuje Mnie twoja konfiguracja czyli Canon EOS 5D Mark II + c 24-70, niektórzy wypowiadają się na forum, że ten obiektyw jest trudny do opanowania i polecają c 24-105. CO sądzisz TY na ten temat?
    Ciężki aparat + ciężkie szkło zawsze dobrze leżą w ręce dlatego ja uważam, że nie jest ciężko go opanować. Z ostrością trafia, szybko i celnie. 24-105 jest zdaje się kitem do 5DII także pewnie jeszcze lepiej leży w dłoni, no ale to 4.0 ;/
    na 2.8 można już kościół robić a przy słabo używalnym ISO 3200 (będą baty za to ) chyba bym 24-105 nie podpiął do body...

Także szkło drogie i ciężkie ale zdecydowanie odpłaca się jakością kolorów, ostrością i komfortem pracy.

A tak na marginesie - Sigma jest uszczelniana?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Aha, dodam jeszcze że ostatnio kupiłem sobie pasek nadgarstkowy i to także doskonały pomysł do tak ciężkiego zestawu. Dynda sobie na dłoni aż miło... Może grip by jeszcze pomógł ale wtedy to już by były 2 kilo z hakiem
    Ostatnio edytowane przez teethar ; 19-05-2010 o 14:35 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów