Strona 238 z 302 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248288 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 371 do 2 380 z 3013

Wątek: Poznań - surowe, mroczne może ktoś zna?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

w górach masz opór strumyczków - za daleko?

poznań płaski jest, są tylko takie... kanały. przestudiuj w googlemaps/zumi przebieg cybiny i bogdanki - to jedyne 'strumyki' w mieście. i jeszcze rzeki głównej.

zacząłbym od cybiny powyżej jeziora maltańskiego (tutaj).
    ale rewelacji nie będzie.

aaaa, a strumyczek ze skałkami to ma sąsiad w ogródku.
    ale nie chciałbyś tego mieć na fotce ;-)

a, i chyba w palmiarni coś było, w botaniku, chyba w zoo i w kórniku
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał Awatar soundlab
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mapy juz studiuje i jezdze, ale to co ladnie wyglada na mapie mija sie z rzeczywistoscia...

Dopiero zaczyna Awatar Pasik
    Miasto
    Puszczykowo/Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    w górach masz opór strumyczków - za daleko?

poznań płaski jest, są tylko takie... kanały. przestudiuj w googlemaps/zumi przebieg cybiny i bogdanki - to jedyne 'strumyki' w mieście. i jeszcze rzeki głównej.

zacząłbym od cybiny powyżej jeziora maltańskiego (tutaj).
    ale rewelacji nie będzie.

aaaa, a strumyczek ze skałkami to ma sąsiad w ogródku.
    ale nie chciałbyś tego mieć na fotce ;-)

a, i chyba w palmiarni coś było, w botaniku, chyba w zoo i w kórniku
    nie wiem czy się nadaje, strumyk jest
    "Śnieżycowy Jar", gdzie można jeszcze podziwiać tę rzadką i piękną roślinę. Najłatwiej tam dojechać od strony wsi Starczanowo. Do Starczanowa prowadzą dwie drogi:
    - z Murowanej Gośliny (jadąc od Poznania, w mieście pierwsza ulica w lewo, za cmentarzem) drogą asfaltowa przez Mściszewo,
    - z Uchorowa (jadąc z Obornik do Murowanej Gośliny w Uchorowie należy skręcić w prawo) drogą gruntową.

lub w Wirach
    Wirynka - dość miłe miejsce znalazłam koło kościoła w Wirach, szlakiem rowerowym na mostku,
    pozdr.Pasik

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sniezycowy jar znam, ale tam nie wolno chodzic... A ja potrzebuje podeptac to i owo
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A, zapomnialem dopisac, ze praca nie pozwolila mi dis dojechac pod to wiezienie, ale nast okazje bede mial w poniedzialek, wiec odrazu nadam temat, czy jest wejscie, czy nie.
    Ostatnio edytowane przez soundlab ; 14-05-2010 o 17:59 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ponawiam pytanie czy zbieramy się w ten weekend (najlepiej niedzielę)?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja jestem za przyszłą niedzielą! Wtedy jak najbardziej tak, jeżeli ktoś dobry mnie wezmie do samochodu :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bylem dzis pod wiezieniem. Zdjec nie mam bo lalo caly czas...
    Powiem Wam, ze bylem zszokowany lekko, bo bezposrednio do niego przylegaja donki mieszkalne (takie dzialkowe). Sam moj podjazd wzbudzil juz spore emocje u ludzi w nich mieszkajacych (stare dziadki, co to maja komorki zwpisanym na stale numerem 997 ). Przez brame przejsc sie nie dalo, z boku byla droga polna, ale tylko terenowka daloby sie tam ujechac. Bywam w okolicach raz w tygodniu, takze jak pogoda sie poprawi i uschnie ta droga, to sprobuje tam wjechac i czegos wiecej sie dowiedziec. Od strony bramy wstepu nie ma. Na 90% nikt nie pilnuje tego terenu, bo wyglada juz na strasznie zapuszczony.

Domyślnie

Znam ten teren. Nie wiem od, której strony podjechałeś, bo wiezienie ma dwie bramy wjazdowe. Da radę wejść od strony jakiegoś parku czy czegoś tam (większa ilość drzew ). Trzeba się przeczołgać pod płotem. Jednak należy uważać, bo właśnie budynki dość dziwnie położone w centrum miejscowości. Jeden, który kiedyś prawdopodobnie był budynkiem biurowym na terenie więzienia w tej chwili jest domem mieszkalnym i okna z balkonami wychodzą prosto na dziedziniec a mieszkańcy nie wyglądają przyjaźnie zbyt choć ja ze spora grupą spędziłem tam ponad 2 godziny i policji nikt nie wezwał.
    Jeszcze co do stanu na dzień dzisiejszy. Nie jest już tak "ładnie" jak na zdjęciach opuszczonych. Budynki dość mocno w ruinie choć fontanna na środku placu robi wrażenie

Coś już napisał Awatar ebru
    Miasto
    pozzz...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ja jestem za przyszłą niedzielą! Wtedy jak najbardziej tak, jeżeli ktoś dobry mnie wezmie do samochodu :-D
    jak wyżej
    come to the dark side (we have cookies)

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Jeśli więzienie nie wypali (choć wierzę, że będzie inaczej ;-) ) może poszukać czegoś w zasięgu mpk? Z tego co widzę większość osób jest niezmotoryzowana.
    Poznaniak ze mnie słaby, szczególnie w rozeznaniu miejscówek ale chyba znajdzie się jakieś miejsce gdzie można zaciągnąć biomasę lub wykorzystać je w jakikolwiek inny fotograficzny sposób
    Ja się pisze na cokolwiek, od streetu po błyskanie w plenerze

Strona 238 z 302 PierwszyPierwszy ... 138188228236237238239240248288 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów