Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Czy na początek to dobry zestaw ??

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Za 4k to ja bym się też za czymś innym rozejrzał. Nawet za używanymi z serii XXD. Do tego faktycznie jakiś jasny obiektyw jeden (choćby proponowany Tamron) + zoom który sobie upatrzyłeś, będziesz miał takie same pokrycie ogniskowych a sprzęt na którym de facto odczujesz różnice między kompaktem a lustrem.

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swi3zy Zobacz posta
    Za 4k to ja bym się też za czymś innym rozejrzał. Nawet za używanymi z serii XXD. Do tego faktycznie jakiś jasny obiektyw jeden (choćby proponowany Tamron) + zoom który sobie upatrzyłeś, będziesz miał takie same pokrycie ogniskowych a sprzęt na którym de facto odczujesz różnice między kompaktem a lustrem.
    a najlepiej niech kupi FF

tak poważnie to sprzęt który wybrał jest bardzo przyzwoity i trudno się wypowiadać skoro nie podał zastosowań... nie obniżajmy wartości XXXD bo ja po sobie widzę że oprócz ergonomii to nie można nic zarzucić 500D w porównaniu z 40D jakość zdjeć jest właściwie porównywalna... jedynie co bym wybrał to zdecydowanie inne szkło zamiast KITa.... i byłby pewnie ten tamron 17-50 /850/ body spoikojnie 500D /chyba nie ma sensu dopłacać do 550D/ lub 40D tutaj jakieś 1800zł i zostaje 1350 i teraz modły do sponsora o 300/350 zł i 70-200L i masz zestaw idealny dla początkującego Kanoniera
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Uprawnienia umieszczania postów