Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 5d mkII i 40d zabite przez karte pamieci.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie 5d mkII i 40d zabite przez karte pamieci.

W ten weekend bylem na warsztatach B2 i w pierwszy dzien kiedy skonczyla mi sie karta w 5dmkII nie chcialo mi sie siegac do plecaka tylko wyciaglem karte z 40d ktorym tez pstrykalem i wsadzilem do piatki. Po zalaczeniu piatka nie chciala strzelac. Wylaczylem ja i zalaczylem ponownie i martwa. Po wyciagnieciu baterii i wlaczeniu ponownie na ekranie widnial error 80. Karte przelozylem spowrotem do 40d i czterdziestka tez umarla ale jej sie juz wlaczyc nie da. Karte potem podpiolem do lapka i dziala ale nie mam zamiaru juz jej uzywac. Aparaty sprawdzalem z innymi kartami i nic dalej to samo. 5d uruchomil sie po paru godzinach bez baterii ale odrazu po wlozeniu karty wyswietla error 80 lub umiera.
    Czy ktos spotkal sie z czyms takim?
    Dodam ze karta to oryginalny sandisk ultra II 8gb uzywany sporadycznie od pol roku.
    Ps. Wielkie podziekowania dla prowadzacych warsztaty za udostepnienie swojej piatki na 3 dni.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wyrazy współczucia. Niewiele pomogę, ale owszem z czymś takim się spotkałam: karta pqi po którymś użyciu (a nowa była franca, więc po 4? 5?) zaczęła mi wariować, a aparaty razem z nią; takoż dziwnie zachowywała się w czytniku połączonym z komputerem. Po jednej próbie uruchomienia jej na 40d i 5dII, zakończonej zawieszeniem się każdego z aparatów (nie pamiętam, czy był wyrzucany jakiś error czy nie) karta została wycofana przeze mnie z eksploatacji. A aparaty na szczęście przeżyły, choć biorąc pod uwagę Twoją historię, rzeczywiście tego szczęścia mi nie brakowało.
    Napisz, co będzie dalej z Twoimi puszkami.

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

był gdzieś na forum cały wątek o tym...
    Canon 855D + 8-200mm f4

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fyrste Zobacz posta
    był gdzieś na forum cały wątek o tym...
    Nie umialem znalezc. Jesli ktos wie gdzie to prosze o linka.
    Ogolnie puszki sa jeszcze na gwarancji a ze to UK to powinni naprawic za free.
    Mam nadzieje...

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Uprawnienia umieszczania postów