Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 88 z 88

Wątek: 1D MarkIIN-5D

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    [...]Wtedy wlaczasz domyslnie automatyczne ustawianie ostrosci na tej puszce (w 1D to naprawde dziala), a jesli sytuacja tego wymaga, naciskajac jeden przycisk masz ktorys z punktow (krzyzowych), ktore wczesniej wybrales. Moim zdaniem bomba totalna.
    To mnie przekonuje.
    Czyli mozna powiedziec ze pozostale punkty boczne w jedynce sa przynajmniej tak samo skuteczne jak centralny w starej/nowej piatce? Czy wszystkie punkty jedynki (w wersji II z "n" czy bez) sa krzyzowe?
    Dzieki za pomoc,

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie, nie wszystkie. Muszę niestety ze smutkiem powiedzieć, wczoraj chałturzyłem ślubnie, wziąłem jeszcze 1DIIN na zapas i różnica w AF jest KOLOSALNA w dynamicznych akcjach.

W 1DIIN tych krzyżowych jest ponad 11 chyba, wszystkich koło 45. Rozmieszczone to jest tak, że jest miło. No i nie-krzyżowe mogą być wspomagaczami tych głównych.

Trudno, marka na razie sprzedaję, ale jak tylko będzie kaska kiedyś, to wracam (już do Ds).
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

W 1DIIN tych krzyżowych jest ponad 11 chyba, wszystkich koło 45. Rozmieszczone to jest tak, że jest miło. No i nie-krzyżowe mogą być wspomagaczami tych głównych.
    Chyba się zapędziłeś jednak...Te wspomagacze to zalezne sa od trybu (One SHOT, Servo) i od dlugosci lufy z punktem granicznym 200mm.
    I krzyżowych wcale tam ponad 11 nie ma.[/QUOTE]

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Chyba się zapędziłeś jednak...Te wspomagacze to zalezne sa od trybu (One SHOT, Servo) i od dlugosci lufy z punktem granicznym 200mm.
    I krzyżowych wcale tam ponad 11 nie ma.
    [/QUOTE]

Ilosc jest zalezna od ogniskowych, to fakt, niemniej jednak przy szerszych ogniskowych tez sa, tylko, ze mniej. Wiem ze sobie ustawilem w CF.N te 11 punktów autofokusa, myślałem że to krzyżowe wszystko.

BTW, często jest tak, że inni ludzie wiedzą więcej o sprzęcie, który mam, niż ja sam. Chyba nie pasuję do tego forum
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Ilosc jest zalezna od ogniskowych, to fakt, niemniej jednak przy szerszych ogniskowych tez sa, tylko, ze mniej. Wiem ze sobie ustawilem w CF.N te 11 punktów autofokusa, myślałem że to krzyżowe wszystko.
    Oj zmartwie Cie, ale z tych 11 punktów tylko 3 są krzyżowe. Ja tam i tak korzystam z wszystkich punktów. I tak najczęściej korzystan z centralnego tylko. A co do wspomagania to jest to C. Fn 17. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego ktoś chciałby ustawić tam inną opcje niż 2.

BTW, często jest tak, że inni ludzie wiedzą więcej o sprzęcie, który mam, niż ja sam. Chyba nie pasuję do tego forum
    Nie wiem jaki Ty masz sprzęt, ale wiem jaki ja mam. Wypowiadam się tylko o swoim sprzęcie ;-)
    Natomiast przyznam się, że o tym, że mk2 nie ma wszystkich punktów krzyżowych dowiedziałem się jakoś dzień przed płaceniem za sprzęt ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A w sumie, co do automatycznego wyboru punktu AF. Rzeczywiście działa to lepiej niż np. w 20D. Dzisiaj z ciekawości pouzywałem sobie. Chyba raz nie trafił mi tam gdzie chciałem, ale można to było szybko zniewelować.
    Szczerze mówiąc, myślałem że używa się tego tylko do Servo..
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 25-04-2010 o 21:38 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Oj zmartwie Cie, ale z tych 11 punktów tylko 3 są krzyżowe. Ja tam i tak korzystam z wszystkich punktów. I tak najczęściej korzystan z centralnego tylko. A co do wspomagania to jest to C. Fn 17. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego ktoś chciałby ustawić tam inną opcje niż 2.

Marki II maja 9 punktow krzyzowych dla obiektywow 2.8 i jasniejszych, wszystko sa polozone w srodku kadru:

sa one 3 razy czulsze od reszty,

dodatkowo 3 srodkowe czujniki dzialaja jako krzyzowe z obiektywami F/4 i jasniejszymi
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Ja nie chce sie kłócić, ale już w innym temacie ktoś wkleił ten rysunek z dpreview. W insturkcji obsługi jest ich mniej. Jako krzyżowe NIE są zaznaczone te boczne centralnego. Nie wiem jaka jest prawda.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Miałem ten aparat przez 3,5 roku. Krzyżowych jest 7 więc masz rację na 100% !!!
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów