Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Canon 1d M IV seryjne zdjęcia

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Nie rozumiem dwóch rzeczy:
    1. Jak marek IV może przerastać kogoś możliwości? To tylko aparat. Nic więcej. Jest jedynie większy i cięższy od reszty. Do tego ma więcej fps i wyższe używalne ISO.
    No i nic poza tym. Nie gryzie, nie krzyczy na użytkownika, nie pogania. Nic a nic :E
    2. W jaki sposób chcesz autorze zastąpić lampę ustawieniami aparatu? Nie ma magicznych ustawień w aparacie dokładających dodatkowe źródło światła błyskające w kadr.
    Zdjęcia bez lampy będą inne od zdjęć z lampą nie z powodu ustawień, nazwy aparatu, tylko z tego powodu, że ilość źródeł światła, ilość światła będzie inna w tych dwóch sytuacjach.
    Wybacz ostre słowa, ale jak dla mnie, jeżeli już ci "dokopywać" pisząc o przerastaniu możliwości, to raczej powinno się napisać, że w ogóle aparaty przerastają te możliwości. Nie odrobiłeś zadania domowego z lekcji nr 1.

Zamiast wymyślać jakieś dziwne tricki, po prostu trenuj robienie zdjęć w trudniejszych sytuacjach. Przejdź się do kościoła poza uroczystościami, postrzelaj fot na różnych ustawieniach. Spróbuj postrzelać do nawet i rodziny w domu, pooglądaj zdjęcia z lampą na wprost, odbitą od czegoś...

...powinieneś to zrobić przed markiem IV, na samym początku karyery. Zwłaszcza że wygląda na to, że zacząłeś komercyjnie robić zdjęcia...
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Zdjęcia bez lampy będą inne od zdjęć z lampą nie z powodu ustawień, nazwy aparatu, tylko z tego powodu, że ilość źródeł światła, ilość światła będzie inna w tych dwóch sytuacjach.
    .
    I o to właśnie chodzi - prawdopodobnie niechcący wyjaśniłeś to, o co mi chodzi tyle że od innej strony
    Właśnie chodzi mi o to żebym miał wybór między tymi dwoma stylami.
    Ja nie muszę trenować kolego w kościele, czy w domu - wiem z góry jak będą wyglądały foty z lampą i bez, ale chcę mieć wybór przy możliwie najmniejszej klawiszologii.
    Dlaczego nikt nie pisze że BKT i kompensowana biel przy RAWach jest zbędna. Że przy dzisiejszych sprzętach to "relikt przeszłości"
    Mój pomysł może głupi, ale zdecydowanie bardziej zwiększa kreatywność fotografa niż BKT i biel.
    "Dokopywanie" to już chyba "nasza polska tradycja", ale to akurat mnie nie ziębi ni grzeje. Czekam na kolejnego "kopiącego"

Uprawnienia umieszczania postów