Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Canon 1d M IV seryjne zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    taaak i dodaje flash w dpp....
    wszystko da rade zrobić, wywołujesz takie zdjęcie i fotografujesz je z lampa

no i masz zdjecie z flashem ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Patrzac na nowinki z Ps CS5, chyba faktycznie niedlugo doczekamy opcji "doswietl lampą: i lista lampek do wyboru)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    taaak i dodaje flash w dpp....
    W świecie telefonów komórkowych taka aplikacja już istnieje, więc pewnie niebawem się pojawi na komputerach
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Konrad_
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wszystko da rade zrobić, wywołujesz takie zdjęcie i fotografujesz je z lampa

no i masz zdjecie z flashem ;-)
    hehehe

Coś już napisał Awatar kodar

Domyślnie

Super! "Czasem fotkuję śluby"... A ja do tej pory myślałem, że to ciężka i odpowiedzialna praca...

Zamiast kupować taki badziewny aparat (1DMarkIII), który nie posiada tak "niezbędnej" funkcji, może lepiej zatrudnić do focenia jakiegoś "pro", doliczać marżę i sprzedawać jak swoje Na pewno lepiej dla klientów.
    kilka puszek, kilka szkieł z Literką i bez, hassel i mamiya

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kodar Zobacz posta
    Super! "Czasem fotkuję śluby"... A ja do tej pory myślałem, że to ciężka i odpowiedzialna praca...

Zamiast kupować taki badziewny aparat (1DMarkIII), który nie posiada tak "niezbędnej" funkcji, może lepiej zatrudnić do focenia jakiegoś "pro", doliczać marżę i sprzedawać jak swoje Na pewno lepiej dla klientów.
    Nie bardzo rozumiem po co ten sarkazm. Niestety na tym forum jest sporo ludzi którzy są tak bardzo PRO, że na innych patrzą chyba za bardzo z góry.

Wydaje mi się że pomysł jest dobry.
    Jak wcześniej wspomniałem sam nie uważam się za PRO, określając siebie omijam to słowo szerokim łukiem - miło jak czasem klient tak o mnie powie, ale zdjęcia nap. ślub - ciemny kościół - z fleszem są "bezpieczniejsze", bez - mniej "bezpieczne" za to mające lepszy "klimat".
    Wiemy że sama przysięga to tylko kilkadziesiąt sekund i nie ma tu czasu na wielkie kombinacje.
    Dlatego seria skonfigurowana przez siebie ułatwiłaby tą ..."ciężką i odpowiedzialną pracę"... jak napisał kolega powyżej.
    Technicznie mój pomysł jest chyba wykonalny - to w/g mnie kwestia softu.
    Moje pytanko do PRO. Czy skorzystałbyś z takiej opcji, gdyby była dostępna w Twojej puszce?
    Pozdrawiam i dziękuję wszystkim, którzy zabrali głos.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

generalnie patrzac pod katem slubow chocby kosciol to rozwiazanie prawie w ogole sie nie przyda , warunki w kosciele sa mowiac ogolnie stale , robie zawsze w trybie manualnym ( plus raw daje maly zakres tolerancji ) wiec imho przekombinowane ;]
    no comment...

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

ja uważam, że takie predefiniowane tryby w 1-kach byłyby fajne...
    mam teraz 30d i zmiana trybu AF, przysłony, czasu i ISO trochę trwa... a tak - 1 guziczek i byłoby zrobione :P nie mówiąc już o tym, że możliwość pomyłki (zamiast 3 przekręceń w lewo zrobi się 2) jakby mniejsza :P

i nie mówię tu o ślubach, a o wydarzeniach sportowych i robieniu zdjęć boiska a potem trybun, gdzie warunki oświetleniowe inne a i AI Servo niepotrzebne...

Domyślnie

a mi wlasnie C1-C3 bardzo odpowiadaja. np. na weselu mam zaprogramowane 2 tryby focenia - z krotkim czasem +flash hi-iso i C2 z dlugim czasem lo-iso+flash na druga kurtyne (naciskam tylko na lampie jeden przycisk zeby walil na kurtyne) co jest bardzo uzyteczne podczas ilustrowania ruchu w dynamicznej scenie. :]
    wtedy ja decyduje jednym ruchem jaki typ foty zrobic a tak to bym musial krecic na ISO, krecic na czas i przyslone
    i nie wyobrazam sobie bez tych programow usera robic fotek

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Talking

Kodar- w tytule chodzi o inny aparat-1D Mk IV a nie jak piszesz badziewny Mark III.He he
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów