Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Canon 1d M IV seryjne zdjęcia

Dopiero zaczyna

Domyślnie Canon 1d M IV seryjne zdjęcia

Witam!
    Kupiłem niedawno nową "zabawkę" jak w temacie. Zaznaczam że nie jestem PRO.
    Tak sobie wymyśliłem że fajnie byłoby, gdybym miał możliwość ustawienia aparatu w taki sposób, żeby kolejne strzały w serii różniły się ustawieniami.
    Przykład: pierwszy strzał - flesz + manual +ISO 800, drugi strzał - bez flesza priorytet przysłony ISO 3200, trzeci strzał jeszcze inny, czwarty ...itd.
    Nie chodzi mi o BKT, czy balans bieli.
    Zdarza mi się fotkować śluby i fajnie byłoby w tych najważniejszych momentach nap. samo ślubowanie nie motać się z ustawieniami aparatu. Strzelić serię, a w kompie wybrać najlepsze fotki.
    Moje pytanie do szanownych kolegów, czy w/w aparacie jest taka możliwość?
    Nadmienię że zanim poprosiłem o pomoc szukałem w instrukcji i niestety nic takiego nie znalazłem.
    Z góry dziękuję za ewentualne sugestie czy generalnie za dyskusję na ten temat.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

w żadnym aparacie nie ma takiej mozliwości, zreszta jak robisz na slubie czy innej imprezie zdecydowanie najlepiej robic zdjecia w "jednym stylu"
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

musisz dokupić drugie body

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

No fajnie to sobie obmyśliłeś , nie pozostaje Ci nic innego jak wytężone ćwiczenia szybkości w przejściach pomiędzy kolejnymi nastawieniami .
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zynek Zobacz posta
    Moje pytanie do szanownych kolegów, czy w/w aparacie jest taka możliwość? Nadmienię że zanim poprosiłem o pomoc szukałem w instrukcji i niestety nic takiego nie znalazłem. Z góry dziękuję za ewentualne sugestie czy generalnie za dyskusję na ten temat.
    Pozdrawiam
    Hipotetycznie - można. Potrzebne byłyby w tym celu:
    • kabel USB
    • laptop/netbook - najlepiej z dotykowym ekranem
    • oprogramowanie ED SDK Canona - dostępne po wcześniejszej rejestracji.

Gotowa, przykładowa, aplikacja CameraControl z pakietu ED SDK pozwala na bieżąco zmieniać ustawienia w aparacie (via USB) za pomocą przycisków w okienkach.
    "Wystarczy" tylko np. powiększyć/zmienić w niej odpowiednie przyciski na tyle, żeby w miarę (jeśli w ogóle) wygodnie można było sterować.
    Jak więc widać - mocno hipotetycznie - ale można
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli już z komputerem, to pewnie można by było napisać sobie na to skrypt, albo nagrać ruchy myszy. A jeżeli z samym aparatem, to w jedynkach chyba też są C1, C2, C3... Wystarczy prawą ręką na spuście, a lewą na kółku i heja

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    aparatem, to w jedynkach chyba też są C1, C2, C3...
    nie ma....
    kólka do zmiany trybów też nie ma
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

aparat masz juz z najwyzszej polki takze ciezko od niego oczekiwac funkcji ktora przydatna bylaby amatorowi ktory nie potrafi przewidziec jak wykonac zdjecie. interesujaca funkcja dla body xxxd - opatentuj i sprzedaj canon ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Domyślnie

co wy gadacie wogóle przeciez jest taka opcja!! i to nawet nie trzeba robić serii!!
    wystarczy jedno foto w RAWie i potem tylko klika co chce i wywołuje jak chce (nie chodzi tylko o BKT, czy balans bieli).
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

taaak i dodaje flash w dpp....

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów