Cichy, byłbyś chociaż tak miły i wrzucił foty na samym końcu :-P
Co my mamy teraz zrobić z tak niebotycznie zawieszoną poprzeczką? ;->
Cichy, byłbyś chociaż tak miły i wrzucił foty na samym końcu :-P
Co my mamy teraz zrobić z tak niebotycznie zawieszoną poprzeczką? ;->
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ostatnie imo przesadzone. Ja postaram się dorównać konkurencji, ale to będzie wymagało ode mnie poświęcenia się i przesiedzenia jeszcze kilku godzinek przed kompem![]()
micles nie bądź żyła wrzuć coś
W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.
Widze, zapisałem w złej przestrzeni kolorów. Już poprawione.
http://www.kubacichocki.pl/10/plenerek01/m03.jpg
O obiektywach wiem prawie wszystko
Wuja, nie rozśmieszaj mnie i nie mów, że teraz zobaczyłeś diametralną różnicę pozwalającą Ci zaakceptować tę fotkę. Bez obrazy: "bez" i "z" uzgodnieniem profilu barwowego takich wyczulonych na piękno znawców jak Ty, ta fotka jest jakościowo, mówiąc delikatnie, o kilka kroków przed Twoją twórczością. Inaczej: w meczu piłki nożnej widzę Cię jako sędziego*, z pewnością nie jako zawodnika.
* -takiego w Polsce, a nie np. w Anglii. :-P
Przesadzone = chodziło mi głównie właśnie o kolory. Trudno, żeby były ok, jeżeli zdjęcie było zapisane w innej przestrzenie barwowej, niż autor zamierzał. (w końcu powstają różne przestrzenie barwowe, bo się od siebie różnią, a nie są takie same).
Drugą sprawą która mi się rzuciła na oczy są białka, jak już wyżej napisałem. Te ostatnie mogą ulec znacznemu rozjaśnieniu nie tylko podczas korekcji lokalnej, także argument o nie-grzebaniu mnie nie przekonuje - jak dla mnie powinieneś ściemnić
Reszta zdjęcia jest jak najbardziej ok, i nie wiem basalo, czemu taką agresją (może za mocno powiedziane) się wykazujesz. Mam swoje zdanie i koniec, a moją twórczość zapraszam do skomentowania w moim wątku. Link jest w podpisie. Enjoy.