Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Wyzwalanie 580 EX II - master

Mieszany widok

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tikky Zobacz posta
    ...
    Czy ktoś z posiadaczy 580 EX II może sprawdzić taki manewr:
    1. Włączamy lampę, samą bez aparatu - zapala się zielone światełko pilot
    Zielone po chwili zmienia sie na czerwone i nie gasnie nawet po przestawieniu lampy na master
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Zielone po chwili zmienia sie na czerwone i nie gasnie nawet po przestawieniu lampy na master
    A mam drania. A więc tu jest pies pogrzebany. To wina akku. Taka prozaiczna rzecz - grrr :-) Stara 550 EX piszczała więc wiedziałem kiedy się ładuje a kiedy baterie są słabe, a w tej jest przetwornik ultradźwiękowy i nic nie słychać.

Swoją drogą co to za logika - zielone światło oznacza, że lampa jest naładowana częściowo, a czerowna że full. Zazwyczaj to zielonym oznacza się gotowość.

Miałem w lampie nowe akumulatory Sanyo, które rzekomo są naładowane oryginalnie i nie tracą pojemności. Co ciekawe po zamianie akku 580<->550 obie lampy działają!

Dzięki za pomoc i przepraszam za zamieszanie. Jutro pomierzę dokładnie napięcie na ogniwach, może jeden akumulator padł, wszak wszytkie były naładowane.
    Canon 50D, Canon 350d, Tamron 28-70 2.8, Tamron 17-50 2.8, Canon 85 f1.8, Canon 50 f1.8, Canon 18-55, flash 550EX + masa dodatków

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tikky Zobacz posta
    Swoją drogą co to za logika - zielone światło oznacza, że lampa jest naładowana częściowo, a czerowna że full. Zazwyczaj to zielonym oznacza się gotowość.
    Czerwone ostrzega cie ze jak nacisniesz to stracisz wzrok
    A zielone ze mozesz bezpiecznie strzelac bo nie oberwiesz cala moca
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Uprawnienia umieszczania postów