Pokaż wyniki od 1 do 10 z 963

Wątek: Canon 24mm f/1.4 L II USM lens

Mieszany widok

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Mam nadzieję, że złe opinie o tym szkle pochodzą jedynie od ludzi, którzy go nie posiadają. Jak dla mnie jest to najlepszy obiektyw z jakim do tej pory pracowałem. Negatywne głosy o ostrości chyba z kapelusza są wzięte. Poniżej cropy 100% (JPEG 80% z RAW 21MPix) bez żadnego wyostrzania i z lekkim USM.

Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simon83 Zobacz posta
    Mam nadzieję, że złe opinie o tym szkle pochodzą jedynie od ludzi, którzy go nie posiadają. Jak dla mnie jest to najlepszy obiektyw z jakim do tej pory pracowałem. Negatywne głosy o ostrości chyba z kapelusza są wzięte. Poniżej cropy 100% (JPEG 80% z RAW 21MPix) bez żadnego wyostrzania i z lekkim USM.
    Nikt tu chyba źle o ostrosci tego szkła nie pisał, to że jest lepsza od starszej wersji, szczegolnie w rogach nie podlega dyskusji ale chciałem to zobaczyć, bo póki co na samplach, ktore sa tu w watku tego za bardzo nie widac.

Kusi mnie brak aberracji i lepsza praca pod swiatło ale nie dopłace za to różnicy w cenie miedzy 24L a 24L II, przekonać mnie może tylko lepsza ostrość...
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez simon83 Zobacz posta
    Poniżej cropy 100% (JPEG 80% z RAW 21MPix) bez żadnego wyostrzania i z lekkim USM.
    To w końcu ostrzone czy nie?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów