Zobaczymy, tymczasem składać będę zaraz po świętach.
Zobaczymy, tymczasem składać będę zaraz po świętach.
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
Zasady udzielania osobie bezrobotnej środków na podjęcie działalności gospodarczej
Rozdział I
Postanowienia ogólne
Podstawa prawna:
1.
Ustawa z dnia 20 kwietnia 2004r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy /tekst jednolity z 2008 roku Dz. U. Nr 69, poz. 415 z późn. zm./,
2.
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 17 kwietnia 2009r. w sprawie dokonywania refundacji kosztów wyposażenia lub doposażenia stanowiska pracy dla skierowanego bezrobotnego oraz przyznania bezrobotnemu środków na podjęcie działalności gospodarczej /Dz. U. z 2009r. Nr 62, poz. 512/,
3.
Rozporządzenie Komisji WE nr 1998/2006 z dnia 15 grudnia 2006r.w sprawie stosowania art. 87 i 88 Traktatu do pomocy de minimis /Dz. Urz. UE L 379 z dnia 28.12.2006r./,
4.
Ustawa z dnia 2 lipca 2004r. o swobodzie działalności gospodarczej /Dz. U. z 2004r. Nr 173, poz. 1807 z późn. zmianami/,
5.
Ustawa z dnia 14 czerwca 1960r.KPA /tekst jedn. Dz. U. z 2000r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zmianami/
.....
§ 3
1.
Środki, o których mowa w § 2 ust.1 Zasad nie mogą być przyznane bezrobotnemu, jeżeli:
1.11
Którego współmałżonek oraz osoby pozostające we wspólnym gospodarstwie domowym prowadzą działalność gospodarczą w tym samym zakresie o jaki wnioskuje bezrobotny;
1.12
Wskazuje jako miejsce prowadzenia działalności gospodarczej adres, pod którym jest już prowadzona działalność gospodarcza w zakresie o jaki wnioskuje bezrobotny;
1.13
Wskazuje, że będzie przejmował działalność prowadzoną przez członka rodziny w I stopniu pokrewieństwa lub powinowactwa;
§ 11
1.
Urząd zastrzega sobie prawo natychmiastowego wypowiedzenia warunków umowy w całości lub części w razie:
1.5
Niedotrzymania warunków określonych w umowie;
1.6
Złożenia niezgodnego z prawdą oświadczenia stanowiącego załącznik do wniosku o przyznanie jednorazowych środków na podjęcie działalności.
2.
W przypadku naruszenia warunków umowy, cała lub część kwoty przyznanych środków podlega zwrotowi wraz z odsetkami ustawowymi od dnia uzyskania środków, w ciągu 30 dni od daty otrzymania wezwania starosty
Cos się wymyśli. Ja jakoś załamywać rąk nie mam ochoty
Przeżyliśmy "kryzys" to i PUP przeżyjemy![]()
5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit
:}
zapomniał dodać, że śmiało można wołać ok 2 tyś, no człowiek nie po to wydał na alfę 1300zł i to ze szkłem żeby brać mniej. Trza się szanować![]()
p.s Kiedyś znajomy kupił lustrzankę C400D i przyszedł do mnie z chęcią żebym mu wytłumaczył jak robić zdjęcia, żeby było ładnie. Więc ja zasiadłem za stołem i zacząłem pytać:
-wiesz co to przysłona?
ON: Nie
- wiesz od czego i jak zależy ustawianie czasu ISO itp?
ON: nie
Kurna trochę mnie zbiło z tropu, do tej pory sądziłem, że jak ktoś kupuje lustrzankę to jakieś podstawy raczej ma- mój błąd.
Ok zacząłem zatem od początku tłumaczyć co to wszystko jest jakie są zależności, mnie j więcej po 3 min mówi: "A słuchaj a można to jakoś szybciej wiesz zrobić nauczyć się żeby nie czytać o tym wszystkim nie ustawiać? "
konsternacja, widzę mina kolego nietęga- co mu odpowiedzieć?
"tu jest taki zielony kwadracik jak na min ustawisz aparat on sam dobierze wszelkie parametry potrzebne do zrobienie zdjęcia. "
kolega wyraźnie uradowany - " to trzeba było od razu tak a nie Ty mi tu o jakiś ****ch marynach gadasz i książki każesz czytać"
Ot takie to czasy łatwości dostępu do lustrzanek, które same robią super foty, a ci co wala kasę na aparat za 10-22 tyś i szkła po 5 tyś to jacyś chorzy są.
pzdr
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."
Chcialbym poruszyc temat powodow dla ktorych mielismy kiedykolwiek niezadowolonego klienta. Chocby nie wiem co, to tacy tez bywaja..Powodow moze byc duzo, np. dlatego ze klienci nie koniecznie musza sie znac na fotografii:-)
Mysle ze takie informacje pomoglyby nam w przyszlosci uniknac badz byc przygotowanym na podobne probelmy.
Pytanie kieruje do wszystkich swiadczacych uslugi foto, podzielmy sie doswiadczeniem!
ale to nie ten dzial. Zaraz przeniosa do hydepark
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Nie jestem panną młodą ale nie cierpię mylenia biernika i dopełniacza...
Entuzjastyczny Neofita