Strona 220 z 484 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270320 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

gdyby aukcja się zakończyła stwierdził bym tak:
    pewnie się umówili, może zależało sprzedającemu na komentarzu "niskim" kosztem wobec allegro a przesyłke podał taką żeby się zabezpieczyć co do otrzymanej kwoty...(tylko,że allegro zabrania zarabiania na kosztach przesyłek)

ale widze że ta aukcja trwa, wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, dziwna sprawa

a może sie pomylił podczas wystawiania aukcji??
    tylko z drugiej strony sprzedał już 290 przedmiotów.... rutyna go zgubiła...?
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Domyślnie

każdy myśli jak zapłacić mniejszą prowizję, nie kupowałeś nigdy w tak popularnych kiedyś pośród sprzętu fotograficznego aukcjach prywatnych? ...już ich nie ma, alledrogo na nich nie zarabiało.
    Nie kupowałeś dekielków od obiektywów itp? też był taki patent.
    Wasza sprawa jak to pojmujecie, to po prostu kolejny pomysł jak nie dać zarobić tej firmie.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bernard78 Zobacz posta
    niezłe!
    dobry pomysł żeby ominąć prowizję allegro!

Niedobry, za to jest ban. Zgłosiłem, może szybko dostaną.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Jest to nie wątpliwie wałek, ciekawe tylko czy zabroniony przez regulamin allegro.

Inna sprawa, że jak był na forum temat dotyczący cen przesyłek na aukcjach, które wydają się za wysokie to gro osób beształo czepianie się tego. Dla mnie to takie same oszustwo jak i powyższy przykład, a że skala inna to nie ma nic do rzeczy. Bo jeśli ktoś podaje, że przesyłka poczta polską kosztuje 20 zł, a samemu robiąc wycenę wychodzi 12 zł (uwzględniając wszystko) to takie same oszustwo.

Zarzucano wtedy, że różnica kilku czy kilkunastu zł bierze się stąd, że ktoś może liczy sobie za fatygę udania się na pocztę co zabiera mu czas, a czas to pieniądz. Wszakże może ktoś drogo liczy swój czas nawet jeśli jest to 3750, ale to to samo. Nie mówię już o tym, że niektórzy mają umowy z kurierami, więc nigdzie się nie fatygują, bo kurier odbiera przesyłki z miejsca firmy, a i tak ceny transportu w niektórych przypadkach są zawyżone.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

prowizja powinna oscylować około 1% od kwoty wylicytowanej, co prawda osobiście nie kombinuje z unikaniem płacenia ale jak sie trafi ktoś z odbiorem osobistym i da się poza allegro to wolę lekko opuścić na korzyść kupujacego...

w tej chwili jest 3% myślę że to bardzo dużo! wiem, nie ma nic za darmo, ale...

na pewno gdyby był 1% też znaleźli by się "kombinatorzy"

...aukcje prywatne pamiętam....
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    każdy myśli jak zapłacić mniejszą prowizję, nie kupowałeś nigdy w tak popularnych kiedyś pośród sprzętu fotograficznego aukcjach prywatnych? ...już ich nie ma, alledrogo na nich nie zarabiało.
    Wasza sprawa jak to pojmujecie, to po prostu kolejny pomysł jak nie dać zarobić tej firmie.
    Proszę mnie wypisać z tego każdy. Proszę też wypisać moich znajomych. Ani ja, ani oni nie mają nic wspólnego z oszustami i kanciarzami.

Swoją drogą, to bardzo ciekawe. Firma daje Ci możliwość sprzedania/zarobienia i chce pare groszy za to, ale nie...trzeba nawet tą firmę okraść. To lepiej żeby firma nie zarabiała i zamknęła kramik.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomba Zobacz posta
    Nie.
    Jest prosty sposób, aby ta firma nie zarobiła. Nie korzystać z jej usług. Tak robię, jeśli coś mi się nie podoba.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Zarzucano wtedy, że różnica kilku czy kilkunastu zł bierze się stąd, że ktoś może liczy sobie za fatygę udania się na pocztę co zabiera mu czas, a czas to pieniądz. Wszakże może ktoś drogo liczy swój czas nawet jeśli jest to 3750, ale to to samo. Nie mówię już o tym, że niektórzy mają umowy z kurierami, więc nigdzie się nie fatygują, bo kurier odbiera przesyłki z miejsca firmy, a i tak ceny transportu w niektórych przypadkach są zawyżone.
    5 zł więcej to nie prawie 4000 zł. Te 5 zł może być na wszystko, paliwo, taśmy, opakowanie, papier, a także czas. Nie udajmy greka, wiadomo o co chodzi z 3750 zł za przesyłke.

Domyślnie

MC_ to tak ty robisz, inni widać robią inaczej. Jakoś nie wierzę że nie korzystasz z ich usług, może nie masz konta, ale nie wierze że nie oglądasz ofert, może nawet kiedyś coś kupiłeś poza allegro. Ja jeżeli odbieram osobiście to nie załatwiam sprawy przez allegro i się źle z tym nie czuję.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    5 zł więcej to nie prawie 4000 zł. Te 5 zł może być na wszystko, paliwo, taśmy, opakowanie, papier, a także czas. Nie udajmy greka, wiadomo o co chodzi z 3750 zł za przesyłke.
    Nie nie i nie. Doskonale rozumiem różnice w tych przykładach, dotyczy ona skali, ale nie rodzaju wałka. Rzeczy typu papier, taśma etc. wliczyłem. A więc dla mnie wałek jest wałkiem, oczywiście skala jest ważna, ale konsekwencja też musi być. Kradzież 10 zł jest też kradzieżą, nie inaczej jak w przypadku kradzieży 2 tyś zł.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 220 z 484 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270320 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów