Strona 572 z 1000 PierwszyPierwszy ... 72472522562570571572573574582622672 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 711 do 5 720 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Dokładnie, gdyby nie filtr nic by się nie zbiło.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dosyć duża zapewne. Ale Marumi Lens Protect nie jest drogi, a nie zauważyłem, aby pogarszał jakość zdjęć.

Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Dosyć duża zapewne. Ale Marumi Lens Protect nie jest drogi, a nie zauważyłem, aby pogarszał jakość zdjęć.
    Jak Ci światło w obiektyw wpadnie to owszem.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CameoPhotography Zobacz posta
    oj, no nienapisałem:-D oczywiście bateria?

32gb? hmm... z moich wyliczeń wynikało że 16 powinno starczyć.
    Ile "plus-minus" zdjęć pstrykacie w całym reportażu?
    A co jak nie wystarczy?
    Ja mialem taka sytuacje przy 2 cropach a kart mialem 18gb. Strzelalem od 9 rano i okolo 18 zgrywalem fotki na lapka. Teraz sobie przelicz ile fotek mozesz zrobic 5dmk2 gdzie rawy zajmuja 25mb.
    Jak sie strzela slub przez 15h to trzeba byc gotowym na wszystko. Baterie to 3 bym wziol.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Zablokowany
    Miasto
    Garwolin

Domyślnie

ok, z kartami mnie Przekonaliście. Cieszę się że wątek tak się ożywił:-D
    Może pozostali uczestnicy rozmowy zerkną parę postów wyżej na sprzęt zaproponowany przez kolegę MC_

Miasto
    wawa

Domyślnie

ok, z kartami mnie Przekonaliście. Cieszę się że wątek tak się ożywił:-D
    Może pozostali uczestnicy rozmowy zerkną parę postów wyżej na sprzęt zaproponowany przez kolegę MC_
    2 opcja da lepsze efekty ale jak chcesz pracować zumami to po kiego Cię przekonywać do stalek?

Zablokowany
    Miasto
    Garwolin

Domyślnie

zdaje sobie sprawę że jednak żaden zoom nie da tego co stałki.
    Natomiast do tej pory zawsze pracowałem z zoomami i zastanawia mnie "komfort" pracy ze stałkami w momencie posiadania jednego pożądnego body?
    jakiś czas temu "asystowałem" przy ślubach znajomemu fotografowi i on miał podpięte pod dwie 5 mII dwie stałki i w miarę potrzeby je zamieniał. Nie wyobrażam sobie (szczególnie w czasie ceremonii) wymiany obiektywu i utraty jakiegoś ważnego momentu.
    Chyba że się myle, to wyprowadźcie mnie z błędu.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

zdaje sobie sprawę że jednak żaden zoom nie da tego co stałki.
    Natomiast do tej pory zawsze pracowałem z zoomami i zastanawia mnie "komfort" pracy ze stałkami w momencie posiadania jednego pożądnego body?
    jakiś czas temu "asystowałem" przy ślubach znajomemu fotografowi i on miał podpięte pod dwie 5 mII dwie stałki i w miarę potrzeby je zamieniał. Nie wyobrażam sobie (szczególnie w czasie ceremonii) wymiany obiektywu i utraty jakiegoś ważnego momentu.
    Chyba że się myle, to wyprowadźcie mnie z błędu.
    Doszedl bys do wprawy. Mial bys w glowie zaplanowane kiedy jaka ogniskowa bedzie potrzebna.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Ceremonia ma stałe "elementy programu". Przy odrobinie doświadczenia da się przewidzieć jaka ogniskowa będzie najlepsza.

Zablokowany
    Miasto
    Garwolin

Domyślnie

oj dobrze koledzy argumentujecie:-D
    zaczynam myśleć trochę o stałkach. Może rzeczywiście nie trzeba iść na łatwizne, bo jednak jakość te trudy wynagrodzi:wink:

Ok, muszę w takim razie sobie uporządkować zdobytą wiedzę i ruszyć na zakupy. Może ktoś poleci jakiś sklep? (najlepiej Warszawa ale może być też wysyłka)
    dziękuje serdecznie za bardzo szybki odzew na post i pomoc;-)

Strona 572 z 1000 PierwszyPierwszy ... 72472522562570571572573574582622672 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów