Mam jakiegoś niemieckiego Mediona MIM2300 w którym to siedzi GF8600M GS i mam zarówno DVI jak i HDMI. Laptop nie grzeszy wypasionością (dość stary), myślałem że DVI + HDMI to już jakiś standard dla laptopów z niezintegrowanymi kartami graficznymi...
Mam jakiegoś niemieckiego Mediona MIM2300 w którym to siedzi GF8600M GS i mam zarówno DVI jak i HDMI. Laptop nie grzeszy wypasionością (dość stary), myślałem że DVI + HDMI to już jakiś standard dla laptopów z niezintegrowanymi kartami graficznymi...
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
odgrzebałam stary temat, wydawało mi się, że gdzieś był dłuższy wątek o wyborze laptopa ale nie moge znaleźć - chyba ze mogłabym prosic o linka jesli ktos wie gdzie on jest?
A pisze bo już powoli wariuję, będe kupowła laptopa niebawem.
Zastosowanie: internet, zdjęcia - amatorsko obróbka, chodzi mi o to aby sprzet sie nie wieszał przy duzej ilosci zdjc, aby był wydajny przy korzystaniu z PSa itd.
Dodatkowo czasem zmuszona jestem z racji sudiów korzystac z programów inzynierskich jak Mathcad, AutoCad czy Ansys.
I mam ogromny dylamet macbook pro czy cos innego. Za macbookiem przemawia wszystko bateria, wydajność, system ale... musialabym zainstalowac windowsa zeby korzystac z tych kilku programów myslicie ze mimo to warto czy odpuscic w tej wysuacji maca? a jesli odpuscic to co z windowsem polecacie o podobnych parametrach w cenie powiedzmy do 3500 (max 4000).
Myslalam o lenovo thinkpad edge 14 - myslicie ze bylby ok?
40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm
W przypadku apple właściwie płacisz za udany, wydajny system operacyjny.
Jeżeli masz zamiar go zmienić, to nie warto kupować maca (taka moja opinia).
Jeżeli lenovo to raczej seria T/X. Świetnie wykonane, wytrzymałe laptopy z wygodną klawiaturą.
Mocnego T500/T400 można dostać poniżej 4000zł.
Choć edge też nie jest zły![]()
Za chwilę zacznie się wojna, ale zaryzykuję.
Porównanie MBP do Lenowo to co najmniej nadużycie. Pomijając walory systemu OSX, samo wykonanie, trwałość MBP to zupełnie nie ta liga. MBP to solidnie zrobiony i do tego elegancki metalowy laptop całkowicie nieporównywalny z wytworami chińskiej myśli technicznej. Pecetowymi odpowiednikami MBP będą np najwyższe serie Sony Vaio, Dell Precision.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wielu użytkowników OSX ma takie wymogi. Proszę zapoznać się z oprogramowaniem Paralells. Sam uzywam i polecam. Kosztuje ok 70USD i umożliwia jednoczesną pracę wielu systemów pod kontrolą OSX. Obsługuje przy tym wielordzeniowość procesorów. Win może chodzić na osobnym rdzeniu procesora nie naruszając OSX. Podobnie ze względów niezawodności systemu działa konsola PS3. Rozwiązanie proste i genialne. Programy windosowe mogą tylko wyróżniać się innym obramowaniem okna, użytkownik ma wrażenie pracy na jednym systemie. Przykład poniżej:
http://monitory.mastiff.pl/temp/OSX-WIN.jpg
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 20-05-2010 o 15:34 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Z chińską myślą techniczną, jesteś w błędzie. Lenovo kupiło dział laptopów od IBM.
Do chińskich produktów na 100% należą wynalazki takie jak ideapad, seria sl,w,n.
Seria T i X o której piszę to kontynuacja udanej konstrukcji firmy IBM.
Metalowej obudowy nie traktowałbym jako wyznacznik solidności produktu. W szczególności, że metalowe MBP lubią się mocno grzać. Za to pod względem designu nic ich nie przebije.
Czy Autocad będzie dobrze działa poprzez Paralells(pod względem wydajności). Niestety ma on ogromne wymagania sprzętowe (w szczególności gdy pracujemy z dużymi plikami).
Choć podobno ma być też wersja na maca.
Btw też nie mam zamiaru toczyć wojny![]()