Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Że nie bardzo jestem w skrótach to wygooglowalem ze chodzi ci o MacBookPro(?)
    Niestety nie lubie Appla(bo nie)
    Poczytałem o monitorach i rozumiem, że w laptopa się to nie zmieści a gdyby nawet to by wywindowało cenę powyżej $5k. Dalej poszukam jakiegoś lapa który nie będzie przekłamywał kolorów za bardzo bo mój wariuje jak próbuję go skalibrować i ustawia jakieś nienaturalne kolory.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Że nie bardzo jestem w skrótach to wygooglowalem ze chodzi ci o MacBookPro(?)
    Niestety nie lubie Appla(bo nie)
    Poczytałem o monitorach i rozumiem, że w laptopa się to nie zmieści a gdyby nawet to by wywindowało cenę powyżej $5k. Dalej poszukam jakiegoś lapa który nie będzie przekłamywał kolorów za bardzo bo mój wariuje jak próbuję go skalibrować i ustawia jakieś nienaturalne kolory.
    Sprawa jest dużo bardziej prozaiczna - producenci matryc IPS kompletnie olali niszowy rynek laptopów, bo są cholernie zajęci łatwym, prostym i przyjemnym koszeniem kapusty na rynku TV LCD. Swego czasu lapki z takimi matrycami oferował np. IBM/Lenovo, ale w pewnym momencie dostawy stały się tak nieprzewidywalne, że po prostu dali sobie na wstrzymanie.

Jedynym pocieszającym prognostykiem jest to, że nagle ni stąd, ni zowąd w takim np. iPadzie pojawiła się śliczna matrycka IPS, być może więc można mieć cichą nadzieję że Apple się zlituje i w następnej generacji Macbooków Pro da wreszcie IPS-y - choć jest to czyste wróżenie z fusów.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    nagle ni stąd, ni zowąd w takim np. iPadzie pojawiła się śliczna matrycka IPS
    To po prostu konieczność. iPada się*obraca, niewykonane z TN.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Uprawnienia umieszczania postów