Strona 48 z 147 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Ja za jakieś 3 lata będę swoje D820 zmieniał i chyba raczej na pewno zapodam EUROCOM, z Xeon/Quadro na pokładzie.

Ekrany w latopach imho nadal będą syfiaste, po prostu. Dlatego jak ktoś potrzebuje wiernego oddania kolorów to czy nie prostszym będzie kupienie maszynki z najmocniejszym (jeszcze ) duetem CPU/GPU i do tego zewnętrzny referencyjny (mniej lub bardziej) monitor?
    Czornyj, "na grupie" pisał ostatnio o porządnym monitorku za $1k.

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

[QUOTE=Tom01;799104]
    Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Raczej trzeba sprowadzić na ziemię tych, którzy sądzą że wydając kupę kasy na wypasione laptopy mają*przeświadczenie że najważniejszy element w nim jest cokolwiek lepszy od hipermarketowego monitora za kilkaset zł.
    proponuję założyć oddzielny wątek, w którym będziesz nawracał na takie rozumowanie... dla mnie sprawa jest oczywista, bo nie pisze w temacie "jaki monitor" tylko "jaki laptop", a po drugie choćbyś i miał najlepsze parametry ekranowe, to do Lightrooma, czy PS i wołania paro-megowych RAW'ów są inne "najważniejsze elementy", więc nie rozumiem zasadności polemiki w kwestii laptop czy dobry LCD, bo jak dla mnie tematem dyskusji pozostaje dobry laptop, który uciągnie to w czym chce pracować..

.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawciolbn Zobacz posta
    dobry laptop, który uciągnie to w czym chce pracować...
    "Uciągnie" w sensie szybkości działania czy przewidywalności efektów? Bo o ile to pierwsze jest bez problemów osiągalne, o tyle to drugie niekoniecznie, co kilka znających się na rzeczy próbuje od wielu stron jak komu dobremu wytłumaczyć. Po prostu żaden notebook nie jest wyposażony w wyświetlacz, który takie efekty by zapewnił.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

wchodzę w temat nie dlatego, że potrzebuję kompa stacjonarnego (bo tu akurat sprawa jest nie wymagająca zaczerpywania wiedzy na forum), a dlatego, że planuję zakup nowego laptopa by wymienić 2-letniego ASUSA, który ma problemy z grzaniem się.. nie neguję wyższości stacjonarnego LCD nad matrycami w komputerach przenośnych.. nawet przeczytanie tego wątku zwróciło moją uwagę na fakt "nie-do-końca-poprawnego-wyświetlania" w notebookach... ale nie cofajmy kijem Wisły.. skoro temat dotyczy laptopów, to o tym chcę się dowiedzieć.. rozpatrywałem zakup monitora zewnętrznego i desktopa, ale w moim przypadku mija to się z celem, a przynajmniej jest z pewnych względów ograniczone (i nie chodzi o finanse)..

więc jak "kogo dobrego" chciałem się poradzić.. ale widzę, że jak rozwiązaniem na większość problemów bywa 5DII, tak jedynym rozwiązaniem w kwestii "jaki laptop" - jest stacjonarny + 24" za 2400.. dzięki

.
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

do Lightrooma, czy PS i wołania paro-megowych RAW'ów są inne "najważniejsze elementy"
    Raczy Pan żartować tak? Zdjęcia pod powiększalnikiem też wg Pana świeci się z opaską na oczach? A wizjer w aparacie po co jest? Z taką filozofią należy go zalepić plasteliną po prostu.

PS. Krótkie wyjaśnienie "procentów": http://mva.pl/viewtopic.php?f=21&t=74&p=305#p305
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wchodzę w temat nie dlatego [...]
    Powiedz, czy to, dlaczego wchodzisz w temat, oraz Twoje plany zakupowe mają jakiekolwiek przełożenie na fakt, że w notkach, niezależnie od półki cenowej montowane są gówniane wyświetlacze? Tak to na dzisiejszy dzień NIESTETY wygląda. Mało kto jest tutaj z tego zadowolony ale też i nikt z nas tego nie zmieni.

Jeżeli akceptujesz to, że kompletnie nie będziesz panował nad barwą, natomiast zależy Ci na szybkiej pracy Twoich programów, można coś doradzać. Inaczej NIESTETY nie. Jak można uczciwie polecać komuś coś, co póki co NIE ISTNIEJE?

Chyba, że oczekujesz fałszywych porad, żeby było miło. Zrozum, to nie złośliwość a uczciwość!
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

Może ktoś praktykuje takie rozwiązanie i powie czy dobrze kombinuję. Laptop z wyjściem hdmi. Do tego przejściówka na DVI i zewnętrzny monitor. Dobry pomysł?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Może ktoś praktykuje takie rozwiązanie i powie czy dobrze kombinuję. Laptop z wyjściem hdmi. Do tego przejściówka na DVI i zewnętrzny monitor. Dobry pomysł?
    Pewnie.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

proponuję założyć oddzielny wątek, w którym będziesz nawracał na takie rozumowanie...
    Nie przypominam sobie, żebym tak sądził Co więcej, sam się przymierzam do W701.
    Mając świadomość szeregu zalet i wad takiego rozwiązania.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czemu nie od razu laptop z wyjściem DVI?

Strona 48 z 147 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów