Strona 39 z 50 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kolega nie ma zielonego pojęcia o czym pisze. Akurat do samego filmowania jest o niebo lepszy i wygodniejszy Samyang niż 85L.

I nie widzę tu żadnego związku między sprzedażą obiektywów a dyskusją jaka powstała. Ale kolega widzi i myśli, że jego docinki na ten temat są zabawne. Nie są, bo nie mają związku.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta

Dlatego z manualnych i tanich szkieł, polecam ultra szerokie - tam precyzja ostrości nie ma takiego znaczenia jak przy papierowej głębi ostrości w 85 mm 1.4.

to oczywiscie bzdura, zdecydowanie latwiej trafic ostroscia w 85mm 1.4 niz np w 24mm 1.4, jeszcze latwiej bylo by trafic ostroscia w takim teoretycznym 300mm 1.4,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    to oczywiscie bzdura, zdecydowanie latwiej trafic ostroscia w 85mm 1.4 niz np w 24mm 1.4, jeszcze latwiej bylo by trafic ostroscia w takim teoretycznym 300mm 1.4,
    Jasne ... widzę, że w tym wątku są sami miszczowie. Ja mam inne doświadczenia z manualnymi obiektywami a Wy miszczowie macie inne - i niech tak zostanie.

Poza tym, ktoś tu chyba ma za kolegę użytkownika "vitez" który został wezwany na pomoc i wlepił mi jakieś punkty karne i chyba też dzięki temu mam możliwość wysłania jakiejkolwiek wiadomości prywatnej za 2301002 sekund czyli za co najmniej 4 lata ... . Oczywiście kolega "Cichy" takich punktów na pewno nie dostał... Panowie, ja w tym wątku dziękuję. Bawcie się sami Samyangami.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    [...]Poza tym, ktoś tu chyba ma za kolegę użytkownika "vitez" który został wezwany na pomoc i wlepił mi jakieś punkty karne i chyba też dzięki temu mam możliwość wysłania jakiejkolwiek wiadomości prywatnej za 2301002 sekund czyli za co najmniej 4 lata ... . Oczywiście kolega "Cichy" takich punktów na pewno nie dostał... Panowie, ja w tym wątku dziękuję. Bawcie się sami Samyangami.[...]
    Spisek Cos nam moderator vitez zlagodnial, spodziewalem sie czegos wiecej za slownictwo...
    Zakladajac, ze 1min=60s to 2301002s wg. moich wyliczen minie za 26dni...
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

rzeczywiście, pomyliłem się w obliczeniach, może w "wrażenia".. Ale 26 dni to dla mnie jak 4 lata ...

Bywalec

Domyślnie

Nie kłóćcie się już. Specjalnie dla Was nagrałem kotka ;-) Od razu zaznaczam, że nie mam kompletnie wprawy - pierwszy raz nagrywałem coś samyangiem.
    Filmik na przysłonie f/1,4 prawie na granicy minimalnego ostrzenia, a więc GO bardzo mała.

http://www.youtube.com/watch?v=4gvYqTCpGTQ

Zrobiłem też filmik na cropie (bociany odległe o ok 100m - z ręki) - wstawiać?
    hm...

Domyślnie

No i to był Twój błąd..

Odpowiem Ci cytatem:

"Co ma ten film przedstawiać ?

"1. Skopany WB
    2. Trzęsie jak cholera
    3. Autor nigdy chyba niczego nie filmował
    4. Tylko szaleniec użyje 85 mm z ręki bez żadnego steadycama chociażby
    5. Materiał nawet w małym stopniu nie pokazuje możliwości obiektywu podczas filmowania"

Niestety ale musisz wstawić taki materiał, który nadaje się na festiwal filmowy i tak dobry abyś komuś nie skopał sprzedaży tego obiektywu bo "ktoś" ma ich 15 na stanie ....

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Proponowalbym zalozyc nowy watek o filmowaniu, a nie smiecic w tym..
    CANON EOS 40D z dodatkami

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moim wymaganiem jest to, żeby był przynajmniej lepszy/ciekawszy/inniejszy od tego : http://www.youtube.com/watch?v=vf5EyVPMZ0k

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Sprawdzam zatem, czy nie oszukują nas na obudowie z tym światłem Te same parametry, zdjęcie na 1.4 - fotka z Lki ciutkę jaśniejsza. Ale tylko troszkę. Zmniejszam czas z 1/320 na 1/250 i krzywe histogramu są identyczne. Zatem jeśli dobrze liczę - na pełnej dziurze Samyang jest o 0.28 EV ciemniejsze niż Canon na analogicznych parametrach.
    Cichy a mógłbys sprawdzic jaka jest roznica swiatła pomiedzy Samyangiem a 85 1.8??
    Bo jesli tylko 1/3 EV to troche słabo...
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Strona 39 z 50 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów