Pokaż wyniki od 1 do 10 z 446

Wątek: Gary Fong Light Sphere

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ciekawe co Ci da soften na otwartej przestrzeni.
    przynajmniej doswietli prawidlowo w sloncu np, bo ten wynalazek nie da rady, za duzo mocy traci
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    przynajmniej doswietli prawidlowo w sloncu np, bo ten wynalazek nie da rady, za duzo mocy traci
    Do doświetlania w słońcu jedna lampa systemowa? Tu nic słabego sobie nie radzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    Wszystko to czego potrzebuję. Trzeba sobie radzić, a nie czekać na kolejne wynalazki skośnookich amerykanów.
    Masz, używasz, jesteś zadowolony, jest git.
    Miałem, używałem i nie byłem zadowolony, chyba mi wolno ?
    Oczywiście że Ci wolno, z tym że z softenem też przydało by się odbić światło, z lightsphere już nie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 05-04-2010 o 21:16 Powód: Automerged Doublepost
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Jako, że od dłuższego czasu zastanawiam się nad tym dyfuzorem prosiłbym o jakiś przykład.

Coś już napisał Awatar grzegorzkalisz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zakupiłem to cudo techniki wczoraj. Potrzebowałem na gwałt rozpraszacza, który dobrze rozproszy światło na boki w trudnej sytuacji, a mianowicie w limuzynie jaką pewnie niektórzy już widzieli czyli mega długi hammer (nawiasem mówiąc, wynajmowanie czegoś takiego moim skromnym zdaniem kompletna bzdura, samochód śmierdzi w środku, a okna są tak przyciemnione, że nic nie widać na zewnątrz) wracając do tematu. Potrzebowałem dobrego rozproszenia przy założonym obiektywie 8mm do pełnej klatki. Jeżeli ktoś widział efekty zdjęć z 8mm z lampą beż żadnego rozproszenia wie o czym mówię.
    Rozpraszacz poradził sobie całkiem dobrze, jestem zadowolony, natomiast wykorzystując ten rondel w warunkach typu impreza...ciężka sprawa, wymagająca cierpliwości. Już wcześniej ktoś napisał, że końcówka jest ciężka, to ja powiem, że jest bardzo ciężka i nie wiele trzeba żeby odpadła od lampy, musiałem ją nie raz zbierać z ziemi i ganiać za krążkiem, który przeważnie leciał w drugą stronę...czułem się dziwnie, w związku z czym w pewnym momencie darowałem to sobie i resztę imprezy robiłem zdjęcia bez żadnych rozpraszaczy, wykorzystując wysuwany "listek" rozpraszający w 580EX.
    Na pewno dam temu czemuś jeszcze nie jedną szansę, choć będzie mi ciężko, bo boje się jedynie, że podobnie będzie jak, z kawałem żelastwa, który zakupiłem za 200 zł podnoszącego lampę 5 cm nad aparat. będzie leżało w szafie, bo po za bajeranckim wyglądem nie widzę dobrych argumentów na potrzebę noszenia tego ze sobą i zawsze mam ubaw z fotoreporterów, którzy walczą z tym w momentach, kiedy trzeba zrobić szybko zdjęcie.

Ps. Jak ktoś ma jakiś patent aby ten rondel dobrze przymocować, będę wdzięczny za opisanie pomysłu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzkalisz Zobacz posta
    Ps. Jak ktoś ma jakiś patent aby ten rondel dobrze przymocować, będę wdzięczny za opisanie pomysłu.
    ...proste, kupić oryginał od GF.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Uprawnienia umieszczania postów