Strona 210 z 484 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 091 do 2 100 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Uzależniony

Domyślnie

A jak złożyć styropianową osłonę?

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Zbaczamy trochę off-topicowo z tematyki tego wątku, więc proponuję zakończyć i wrócić do tych aukcji Allegro, a nie tego co i kto trzyma w domu.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Dopiero zaczyna Awatar pcplus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yoshitaka Zobacz posta
    Ta, i pudła mają to potwierdzić ? Rachunek (nie paragon)/faktura jest bardziej wiarygodna.
    Z drugiej strony jak nie mam zaufania do sprzedawcy to nie kupuję i tyle.
    Żadne pudła wiele tutaj nie zmienią, ale ich brak nie przesądza o finale transakcji. IMHO ważniejsze są papiery do aparatu.
    Papiery to absulutna podstawa, a mając do wyboru kupno z pudełkami lub bez w podobnej cenie, wybiorę te z pudełkami ...:grin:
    5Dmk2; 30D; 50E; 17-40L; 24-105L; 70-300 DO IS; 580EX

Dopiero zaczyna Awatar GTeam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pcplus Zobacz posta

Nie jest mniej warty, tylko w ten sposób, można udokumentować np: , że jest się pierwszym właścicielem ....
    Złożone pudełka wcale nie zajmują wiele miejsca ...
    No bez przesady. Co mnie ile właścicieli miał jeśli jest w super stanie i dana liczba cykli migawki? Wystarczy mi karta gwarancyjna i sprzęt. Pudełko? Może jeszcze styropianowe wytłoczki?

Nie dajmy się zwariować, trzymam pudełka bo sprzęt na gwarancji musi być w oryginalnym pudełku wysłany. I zajmują mi już całą piwnicę. Może nie tylko foto ale wszystkie razem. Wkładam jedno do drugiego i kombinuję.

Inną sprawą jest przegięcie przez producentów sprzętu - np. do płyty głównej wysłanej na gwarancję musi być np. oryginalne pudełko, wszystkie kable, ZAŚLEPKA na GNIAZDO procesora.... taki plastik... koszmar.
    Duża czarna puszka z napisem Canon + stałki + zuuumy + jakieś świeczki i inne gadżety/śmieci. Rozwijam listę sprzętu szybciej niż umiejętności...

-------------

Dopiero zaczyna Awatar pcplus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Zbaczamy trochę off-topicowo z tematyki tego wątku, więc proponuję zakończyć i wrócić do tych aukcji Allegro, a nie tego co i kto trzyma w domu.
    Żeby nie być off-topic, to zapytam kto to jest ten słynny conrado, który się przewija przez cały ten watek i czemu ma wiecej niż 1 konto na allegro, czy to jest zgodne z zasadami allegro ?
    5Dmk2; 30D; 50E; 17-40L; 24-105L; 70-300 DO IS; 580EX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Skwierzyna / Toruń

Domyślnie

Kolega Conrado to ciekawy przypadek Więcej o nim przeczytasz na poprzednich stronach tego wątku oraz w poniższych:

http://canon-board.info/showthread.php?p=604509
    http://canon-board.info/showthread.php?t=43881

Odnośnie Twoich pytań, to mimo tego, że wielokrotnie zgłaszano do Allegro jego kilka kont, to po jakimś czasie sytuacja wraca do "normy", czyli stanu niezgodnego z regulaminem
    Pozdrawiam, Zmaku.
    Canon 40d + Tamron 28-75 f/2.8 i trochę innych gratów

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pcplus Zobacz posta
    ma wiecej niż 1 konto na allegro, czy to jest zgodne z zasadami allegro ?
    jest zgodne, sam mam 2 konta w majestacie prawa:-D jest kilka zasad których należy przestrzegac i tyle.
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GTeam Zobacz posta

trzymam pudełka bo sprzęt na gwarancji musi być w oryginalnym pudełku wysłany.
    a to ciekawa teoria ;]

ps ladny offtop ;]
    no comment...

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To nie teoria. Wielu producentów, czy serwisów wymaga wysyłania towarów na gwarancji w oryginalnych pudełkach i z pełnym wyposażeniem.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Wymagać to sobie mogą - ale jest to niezgodne z prawem. Art. 13 Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej reguluje co może być zawarte w gwarancji, i wynika z tego, że oryginalne opakowanie nie jest potrzebne.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Strona 210 z 484 PierwszyPierwszy ... 110160200208209210211212220260310 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów