Strona 44 z 65 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Przyznaję, DxO jest świetne i nie wiem czy nie kupię (do tej pory miesiąc "trialowałem").

Ze strony http://www.dxo.com/intl/photo/dxo_op...ap_dop_modules

We expect the following cameras to be supported by DxO Optics Pro 6 for both Windows and Mac before May 2010:

- Canon EOS 1D Mark IV (Elite Edition)
    - Canon EOS Rebel T2i 550D (Standard or Elite Edition)
    ...
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzisiaj pospamujemy ISO 3200, z ciężkich warunków. W mojej opinii na odbitki 15x10 czy na www nadaje się spokojnie.

Myślałem że mnie zabije tymi grabkami...
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Jakie odbitki 10x15. Spokojnie na 25. Papier jest dużo mniej wymagający jeśli chodzi o szum a u mnie na monitorze ta fota ma rozmiary >20 i wygląda super.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

calkiem pozytywnie i rowniez twierdze, ze spokojnie mozna sieknac 15x21 lub 20x30 bez wiekszych obaw o jakosc obrazu.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    calkiem pozytywnie i rowniez twierdze, ze spokojnie mozna sieknac 15x21 lub 20x30 bez wiekszych obaw o jakosc obrazu.
    Po zrobieniu odbitki następuje metamorfoza - przestajemy oglądać piksele, a zaczynamy oglądać zdjęcie. Ja robiłem odbitki 20x30 pochodzące z plików z 400D i 50D (1600-3200 ISO) i to czasami przeskalowane w dół i wykadrowane do 5 Mpix i przy oglądaniu nie odczuwałem dyskomfortu z powodu jakości. Gdy po pewnym czasie sięgam do odbitek, praktycznie nie jestem w stanie ocenić, jaka była czułość i rozmiar pliku (co więcej - nie odczuwam takiej potrzeby). Może jakbym wziął lupę... )

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja ostatnio musialem na szybko wykonwac odbitke 15x21cm a mialem w telefonie miniaturke o dluszym boku 1200pixeli ... cudnie wyszla Sluszne jest twierdzenie, ze papier wszystko zniesie

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ja dzisiaj odebrałem swoją puszkę, od kilku lat nie miałem w rękach serii trzycyfrowej i zapomniałem już jakie to małe jest
    Crop movie mode całkiem fajny, auto-iso w końcu używalne w Av/Tv
    No i w końcu nie potrzeba instalować żadnego software'u, żeby wpisać dane właściciela (małe, a cieszy
    Tylko ten akumulator jakiś strasznie udziwniony...
    (i kolejka ładowarka do kompletu *sigh*)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ja dzisiaj odebrałem swoją puszkę, od kilku lat nie miałem w rękach serii trzycyfrowej i zapomniałem już jakie to małe jest
    Dzisiaj w Fotojokerze "pomacałem" sobie 50D i następnie 550D... Kurcze jakoś taki mały ten 550D... Po 50 niezbyt dobrze mi się "to" trzymało

Coś już napisał Awatar RedWine
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

zgadzam się 550 D malutkie jakieś takie , .. trudne do wyważenia z wiekszym słoikiem , lepiej sie zastanowić na czymś wiekszym , co wygodnie leży w łapie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale co do zakresu możliwości nowego Rebela - super ! podpiąłem swoje l ki , do 550 tki ostrzenie na piątke z plusem , zadnych ff/bf , szybkosc AF , celnosc,
    fajna puszeczka , tylko te gabaryty - trochę za płytki uchwyt , niewygodnie się trzyma
    Ostatnio edytowane przez RedWine ; 30-03-2010 o 00:05 Powód: Automerged Doublepost

RedWine and D'SLR
    CxD + kilka szkiełek i klamot ...

Strona 44 z 65 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów