Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Windows i eos utility "nie widzi" aparatu

Mieszany widok

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    mkII nie działa pod usb - usb jest tylko do "wydruku zdjęć"
    Niestety to nie prawda - oczywiście, że działa. A raczej powinien działać. U mnie działa bez problemu na komputerach z XP a pod Win 7 nie

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Leone Zobacz posta
    Niestety to nie prawda - oczywiście, że działa. A raczej powinien działać. U mnie działa bez problemu na komputerach z XP a pod Win 7 nie
    Nie widzę u Ciebie w sygnaturce "1Ds Mark II", o którym była mowa (i czy mógłbyś nie odgrzebywać kotletów z archiwum?).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Nie widzę u Ciebie w sygnaturce "1Ds Mark II", o którym była mowa (i czy mógłbyś nie odgrzebywać kotletów z archiwum?).
    Szukałem odpowiedzi na dręczące mnie pytania i trafiłem na ten kotlet

(a konkretnie u mnie nie chce działać canon utility z 5D MkII i Win 7 HP, z XP nie mam problemu). Może ktoś mi pomoże?

Sorry nie dotyczałem że chodzi o "1Ds Mark II" mysłałem, że chodzi o "piątkę"

mea culpa, mea maxima culpa

pozdrawiam

Bywalec Awatar Leone
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie rozwiązanie problemu

Skoro już odkopałem ten archiwalny wątek to dopiszę że udało mi się właśnie rozwiązać problem
    (a raczej potwierdzam to co wyczytałem w innym wątku na forum).

Po różnych eksperymentach z odłączaniem i załączaniem urządzeń podłączonych do laptopa (karta sieciowa, mysz, bluetooth) wyszło na to że powodem problemów była... nokia E66 łącząca się przy pomocy bluetooth. Sam BT w komputerze może być włączony byle był wyłączony w telefonie.

Po wyłączeniu BT w telefonie EOS utility widzi aparat i są dostępne wszystkie jego funkcje.

Dodam, że problem dotyczył Windows 7 HP. Na drugim laptopie (z którym również synchronizuje się ten sam telefon przez BT) tego problemu nie ma ale jest to komp wyposażony Win XP PRO.

Uprawnienia umieszczania postów