Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Wielka łapa sięga po Julię

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Osobiscie uwazam ze szacunek do autora nie zostal naruszony, tak jak i zadne prawo rowniez - ale nie jestem prawnikiem.. i nie przypomniam sobie, aby moderator prywatnego forum o sprzecie fotograficznym musial miec ukonczona aplikację prawnicza.

Pojawil sie link do artykulu, nawet przed tekstem - nie widze w tym nic zdroznego. Rozumiem ze Ciebie ktos okradl i teraz jestes przewrazliwiony na tym punkcie, ale tutaj nikt nikogo nie okrada.

Frustracja i czepialstwo na forach internetowych najczesciej spotykana jest w poniedzialki - w koncu po weekendzie to pierwszy dzien w pracy. Dlatego dziwie sie, ze dzis wtorek, a takie posty powstaja... no chyba ze w Twojej strefie czasowo-geograficznej wciaz macie poniedzialek

Według twojej logiki (tu nie trzeba znać prawa tylko mieć pewne poczucie przyzwoitości i używać logiki) np. Sergiusz wrzucajac do swojej gazety bez wiedzy autorów twoje zdjęcia czy mój tekst z podaniem źródła (autora już nie bo i po co) nie złamałby prawa? Nie zachowałby się jak złodziej?

Nie jestem przewrażliwiony, po prostu nie oglądam piratów, nie kradnę oprogramowania, i zarabiam na życie m.in. dzięki istnieniu prawa autorskiego.

Poniedziałek trwał u mnie przez osiem godzin twojego wtorku. W weekendy pracuję, poniedziałki mam wolne - czyli twoja teoria g warta. ALe rozumiem, zę tak jak z kryptoreklamą Julii - oceniasz rzeczywistość przez pryzmat własnych doświadczeń i poglądów.

Co do frustracji, masz rację, ale wywołuje ją u mnie stan tego forum, któremu bardzo dużo wiedzy zawdzięczam. Wchodzę tu ostatnio często po pewnej przerwie i zwczajnie mnie szlag trafia, że jak o dziewczynie napisali to krypciocha, że jak kali kraść krowy to ok a jak kalemu - to źle. Do tego jeszcze moderacja kabaretowo-tragiczna. Zwyczajnie mi żal tego miejsca, zal, że tak spsiało. Stąd frustracja.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Może zacznij śledztwo od początku bo złe przykłady mają korzenie całkiem gdzie indziej: http://canon-board.info/showthread.p...B3awianie.info
    Sergiuszu, nie chodzi o to kto zaczął.
    Chciałbyś, żeby ktoś nieodpłątnie bez informowania Ciebie brał sobie materiały z Twojej gazety?
    Ostatnio edytowane przez josif ; 23-03-2010 o 15:15 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów