Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Obiektyw do przyrody i krajobrazów- do 1000 zł

Domyślnie Niestety nie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Dobry do przyrody jest sigma 17-70 bo jest dosc szeroka i ma funkcję makro...dobry zoom spacerowy...większe owady typu motyl , trzmiel nią się dobrze foci...
    Jeżeli uważasz że do fotografii przyrody (bardzo ogólne pojęcie-owady,ptaki ,ssaki itp )ta sigma jest dobra to tak jakbyś powiedział że trabant to limuzyna.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Niestety te 1200zł to delikatnie mówiąc troszke za mało .Polecam za troszkę więcej C70-200.Ale to do ptaszków za mało musisz się z tym liczyć.
    Ostatnio edytowane przez marianzzz1 ; 15-03-2010 o 19:15 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alexsob Zobacz posta
    masz na mysli Tamron 17-50 mm f/2,8 XR?
    ładne cacko za półtora koła.
    A co powiecie o sigmie 17-70 mm f/2,8-4,5 DC HSM ?
    Mam tego Tamrona, dobre światło pozwala na zastosowanie w przeróżnych warunkach. Obrazy również są przyzwoite jak na taką cenę. Zapłaciłem 950zł za półroczną używkę i bardzo się z niego cieszę - prędko mnie nie opuści i jeśli coś go zastąpi to tylko jakiś Canon. Używam puchy 40D, do niego mam C 50/1.8 i planuję 70-200/4 lub 55-250IS (nie mogę się zdecydowac) i chyba będę miał sympatyczny zestaw dla amatora
    Sigmę sobie odpuść...

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fleder Zobacz posta
    Mam tego Tamrona, dobre światło pozwala na zastosowanie w przeróżnych warunkach. Obrazy również są przyzwoite jak na taką cenę. Zapłaciłem 950zł za półroczną używkę i bardzo się z niego cieszę - prędko mnie nie opuści i jeśli coś go zastąpi to tylko jakiś Canon. Używam puchy 40D, do niego mam C 50/1.8 i planuję 70-200/4 lub 55-250IS (nie mogę się zdecydowac) i chyba będę miał sympatyczny zestaw dla amatora
    Sigmę sobie odpuść...
    Dzięki za poradę. Właściwie to odpuściłem sobie już tamte trzy i ten Tamron będzie mnie interesował.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów