Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: [Dark] Makro

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar fabio87

Domyślnie

31. wydaje mi sie ze jest dziwny zafarb zielony
    32 i 36 troche ostrosc poleciala z czubkow
    reszta rewelacja swietnie tworzysz obrazy powiedz mi gdzie mozna spotkac osobnika 34
    pozdrawiam

Awatar Dark
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki.
    Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Urocze maleństwa. Jakiego rodzaju dyfuzor odbija się w oku na 36?
    To jeszcze bardzo stara konstrukcja, z 2007 roku, o dość małym wylocie. Później starałem się już unikać takich "trapezów". Niestety oczy żab, jaszczurek i innych zwierząt w takim wydaniu nie wyglądają najatrakcyjniej. Pod tym względem lepiej zastane.

Cytat Zamieszczone przez fabio87 Zobacz posta
    31. wydaje mi sie ze jest dziwny zafarb zielony
    32 i 36 troche ostrosc poleciala z czubkow
    reszta rewelacja swietnie tworzysz obrazy powiedz mi gdzie mozna spotkac osobnika 34
    pozdrawiam
    W 31 miałem sporo problemów z dobraniem warunków oświetlenia. Ten jasny, zielony liść + mocne światło z tyłu, stanowczo "pomogły" ujawnieniu się tej zielonej dominanty. Staram się nie grzebać w kolorach (co najwyżej nasycenie), ale faktycznie chyba to by pomogło.
    W 32 i 36 ciężko było złapać wszystko w GO. Na tyle duże zwierzę (ok. 4cm), że już zaczynają się problemy dla makrofotografa
    Zawisak borowiec (34) jest chyba naszym najpospolitszym zawisakiem. Występuje w lasach sosnowych. Gąsienice trudno spotkać, znacznie łatwiej dorosłe ćmy, które lecą do światła.
    Niepoprawny politycznie, WysokoSzumiący na każdym ISO aparat, z bandingiem, dead- i hotpikselami oraz odklejającymi się gumami. Kilka słoików po musztardzie i akcesoriów

Awatar Dark
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mała zmiana tematu... jako, że wiosna już za oknem

37.
    38.
    39
    40.
    41.
    42.
    43.
    44.
    Niepoprawny politycznie, WysokoSzumiący na każdym ISO aparat, z bandingiem, dead- i hotpikselami oraz odklejającymi się gumami. Kilka słoików po musztardzie i akcesoriów

Uprawnienia umieszczania postów