Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Zwiedzanie USA

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Sporo ciekawych informacji www.nps.gov
    ArtMag

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja na zwiedzanie USA poświęciłem 5 wakacji, po miesiącu każde. Odwiedziłem wszystkie parki oraz inne miejsca, które uznałe za tego warte.
    Oczywiście Bryce, Arches, Zion itp. są tego warte ale polecam zdecydowanie (dla fotografujących) takie miejscówki do odwiedzenia:
    - Glacier National Park
    - Park gór kaskadowych
    - Olympic NP
    - Badlands
    - Jezioro w wulkanie (niedaleko Mt.Rainer)
    - Devils canyon

Przede mną jeszcze Alaska i Hawaje ;-)
    5DmkII, 50D, C17-40 f/4L, C24-105L, C70-300 f/4-5,6 IS USM, C10-22, C100 f/2,8 Macro

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym dał się pociąć teraz w zamian za kilka tygodni spędzonych w dolinie śmierci, meksyku czy w yosemite. Piękne miejsca, polecam każdemu
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

USA w trzy tygodnie? koń by się uśmiał... W 3 tygodnie to ja nawet Bieszczadów nie jestem w stanie poznać.
    W stanach byłem kilkanaście razy, za każdym po 1,2,3 tygodnie lub więcej - w zależności od mozliwości urlopowo-finansowych. I będę tam jeździł forever, bo tam zawsze znajduję coś nowego, odlotowego, jedynego w swoim rodzaju. Teraz jak planuje wyjazd do USA, to skupiam się na jednym konkretnym miejscu. Zdecydowanie omijam miasta, bo szkoda na nie czasu (ciekawsze są w Europie), staram się spać na odludziach, pod namiotem, w oryginalnych miejscach, aby mieć większe szanse zobaczyć coś ciekawego, wschód słońca, czy inne ewenementy kolorystyczne.
    Oczywiście jak ktoś chce zrobić całe stany w 3 tyg. to proszę bardzo, ale moim skromnym zdaniem szkoda czasu i pieniędzy, bo nic się nie zobaczy, a spędzanie czasu w samochodzie, przyjamniej dla mnie, do przyjemności nie należy...
    Teraz przymierzam się do zorganizowania wypadu na Southwest dla zanjomych - 2-3 tyg. Utah+Arizona. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam na priv. Plan jesień 2010 lub wiosna 2011, więc chwilka czasu jest...
    Aha, na potwierdzenie jak piękny jest Southwest zapraszam do galerii - m.in. foty z ostatniego wypadu na Southwest
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wraz z kolegą zastanawiamy się, czy by sobie nie polecieć w wakacje. Czym lecieć?(im taniej tym lepiej ) Co trzeba załatwić, żeby polecieć?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Wraz z kolegą zastanawiamy się, czy by sobie nie polecieć w wakacje. Czym lecieć?(im taniej tym lepiej ) Co trzeba załatwić, żeby polecieć?
    Google nieczynny ? Wizę , bilety obczaj np. expedia.com (tylko wpierw zdecyduj się gdzie chcesz lecieć...)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czynny, ale stron typu "tanie loty" jest miliard i każda z nich nie ma wszystkich przewoźników i połączeń itp. Pytam, bo może ktoś wyczaił, że na przykład z Wawy do San Diego jest cholernie tani bilet i się opłaca.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Czynny, ale stron typu "tanie loty" jest miliard i każda z nich nie ma wszystkich przewoźników i połączeń itp. Pytam, bo może ktoś wyczaił, że na przykład z Wawy do San Diego jest cholernie tani bilet i się opłaca.
    Expedia, Travelocity, Orbitz - wszyscy mają mniej więcej to samo - liczba przewoźników latających z Europy do US jest skończona, jedyne na co możesz liczyć poza cenami z podanych wyszukiwarek to promocje - ale jak za długo będziesz liczył to zamiast do US pojedziesz do Łodzi lub w inne równie ciekawe miejsce ;-)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Moja praktyka z ostatnich paru lat mówi, że w większości przypadków AirFrance/KLM będzie najtańszy. Oczywiście zależy od destination i z jak dużym wyprzedzeniem kupuje się bilet, ale można trafić naprawdę dobre ceny. Przykład z ostatnich kilku wyjazdów, to np. Miami 1700 PLN, LA 2200 PLN, Phoenix 2700 PLN. Z tych linii jeżeli jest możliwość lepiej wybrać KLM, niż AF, ale dużej różnicy też nie ma. Nie warto raczej patrzeć na LOT, gdyż są najdrożsi ze wszystkich - chyba, że ktoś leci to NYC lub Chicago, to wtedy ma sens, bo bez przesiadek z Wawy i innych miast.
    Podobno od 4 czerwca rusza z Gdańska lot przez Reykiavik do NYC za 1300 PLN!!!

No a poza tym to starczy, bo zaraz mnie zbanują i powiedzą, że nie na temat fotografii gadam
    -C

EOS R5+kilka szkiełek Canona

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na taką wypowiedź czekałem. Dzięki i EOT z mojej strony.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów