Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 122

Wątek: Jaki tablet?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciej_Grabowski Zobacz posta
    mam zamiar kupic tablet , do obróbki zdjec . Na co mam zwrócic uwage? moze cos polecacie? jestem w tym temacie kompletnie zielony...
    Zwróć uwagę na to, by był to Wacom Intuos A6

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20100

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jakic Wacoma. Volito2 jest calkiem przyjemny w obsludze, tylko troche maly, bo formatu a6.

Chyba, ze chodzi ci o tablet pc. Toshiba r20 jest bardzo fajna. Dodac tylko RAMu i jest super cacy.
    Ślubna
    No i niestety N.

Domyślnie

Volito2 jest świetny. Do obróbki zdjęć to więcej chyba nic nie potrzeba, a i rysować można na nim spokojnie. Myślę że najwygodniejszy jest format A5. Ale moim zdaniem 230 PLN za Volito2 to świetny stosunek jakości do ceny.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

witam użytkowników tabletu i windowsa 7
    wie ktoś może jak wyłączyć te cholerne kółka przy klikaniu? jak łapię za jakiś suwak to zaraz mi się kreśli kółko dookoła i ch może człowieka trafić.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

ziman
    Guest

Domyślnie

Ja polecam tablet PENTAGRAM Virtuoso SE P 2501. Zarzyczyłem sobie takiego na ur.) i jestem bardzo zadowolony. Ma przyciski reagujące na dotyk. Szybko można przybliżyć obiekt. Powyżej szybki dostęp do gumki, rączki, próbnika. Na piórku jeden przycisk (albo dwa musiałbym sprawdzić ale to w domu, którym zmieniamy wielkość "pędzla". Ma również wymienne końcówki. Jakościowo nie odstaje od Wacoma. Bawiłem się tylko Bamboo i wolałem jednak Pentagrama. Wiadomo, że powyżej 1k wybór jest jeden Ja jestem zadowolony i mogę śmiało go polecić do rysowania, a tym bardziej do retuszowania fociszy.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    witam użytkowników tabletu i windowsa 7
    wie ktoś może jak wyłączyć te cholerne kółka przy klikaniu? jak łapię za jakiś suwak to zaraz mi się kreśli kółko dookoła i ch może człowieka trafić.
    http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?...t=cursor#p4835
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Polecam Pentagram QuadPen z obszarem pracy A6. Aczkolwiek porównując tablet i myszkę pod względem pracy z fotografiami-praktyczniejsza, wygodniejsza i szybsza jest myszka.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rekin Zobacz posta
    Polecam Pentagram QuadPen z obszarem pracy A6. Aczkolwiek porównując tablet i myszkę pod względem pracy z fotografiami-praktyczniejsza, wygodniejsza i szybsza jest myszka.
    ROTFL. A tablety wszyscy stosują bo lubią sobie życie utrudniać, są mniej wygodne, wolniejsze i w ogóle dają gorsze efekty... Robiłeś kiedyś w ogóle jakiś retusz w PS za pomocą tabletu ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

ziman
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    ROTFL. A tablety wszyscy stosują bo lubią sobie życie utrudniać, są mniej wygodne, wolniejsze i w ogóle dają gorsze efekty... Robiłeś kiedyś w ogóle jakiś retusz w PS za pomocą tabletu ?
    Nie śmiej się. Nie pamiętam juz w którym Computer Arts czytałem o kolesiu (koreański ilustrator, głównie kobiety), który wymiata używając do tego nie tableta tylko właśnie MYCHY, hyh

Zablokowany
    Miasto
    Przeworsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Retusz to specjalistyczne zastosowanie. kupowanie tabletu, aby lepiej pracować w PS stawiałbym pod znakiem zapytania. Ponadto autor watku ani słowem nie wspomniał, ze właśnie do retuszu potrzebuje tabletu.

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów