Strona 79 z 152 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1516

Wątek: Dofinansowanie na działalność z urzędu pracy

Domyślnie

7,75 % składki zdrowotnej, to w tym roku wychodzi 200,92 zł, a nie 193,10. Nie bardziej by Ci się opłacało być na karcie podatkowej ??

Domyślnie

Kurka, byłem przekonany, że 193,10.

O karcie podatkowej też myślę. To wyżej to na razie tylko takie luźne analizy Jak dostanę kasę z UP to pójdę do jakiegoś fachowca, który mi doradzi jaką formę opodatkowania wybrać.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

i dziwić się potem, że pełno ofert po 1200zł/slub.. jeśli nawet to skąd te 3 imprezy miesięcznie?? w styczniu, lutym, listopadzie, czy przed Wielkanocą?? Nawet gdyby ten biznesplan był realny to weź chłopie i zatrudnij się jakio kierowca w firmie i zarobisz więcej. Chcesz wyżyć za 1500zł..?? Sorry, ale osobiście nie dałbym ci tej kasy

Domyślnie

Ja na karcie płacę 60 zł podatku miesięcznie, a co do zusu http://www.pit.pl/odliczenia_skladek...h_firm_686.php.

Domyślnie

Koszty 700 pln na 3 ślubach to pomyłka. Chyba ze pani robi w Rossmanie daje odbitki 10x15 w Chińskim albumie.
    regulamin pkt. 8

Domyślnie

@marekb
    Potraktuję to jako ironię
    Zdaję sobie sprawę że za 1500 miesięcznie to nie ma sensu bawić się w ten biznes. Nie wiem czy czytałeś moje wcześniejsze wpisy w tym wątku - zamierzam działać głównie w Warszawie, tutaj ceny faktycznie można proponować wyższe. Natomiast pisząc biznesplan muszę odnieść się do konkurencji działającej w moim rodzinnym mieście, gdzie zarejestruję działalność. I wiecie ile tutaj firmy foto biorą za sesję ślubną? Od 1200 do 2500 zł. Więcej mało kto zapłaci. Takie są realia. I co ja mam teraz wpisać w biznes planie, że przewiduję zarobki w granicach 5000 zł netto/miesiąc? Przecież urzędnicy w UP uznają, że jestem niespełna rozumu

@martyna_p
    Możesz mi jeszcze napisać w jaki sposób obliczyłaś sobie te 60 zł podatku na karcie?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    Koszty ogółem + ZUS + podatki. Czy ktoś może zerknąć na tabelkę i napisać, czy dobrze to wykalkulowałem?

http://www.voila.pl/318/a6m68/index.php?1
    Chyba zapomniałeś uwzględnić 2 rzeczy : komputer z oprogramowaniem i aparat :]
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

@Witold Spisz
    W takim razie ile powinny wynieść te koszta? Być może się mylę, ale przeliczyłem sobie to w ten sposób:

50 odbitek zdjęć 15x21 cm = 100 zł
    Album na zdjęcia = 100 zł
    Płyta DVD z nadrukiem = 15 zł
    Razem = 215 zł x 3 śluby = 645 zł
    Do tego 50 zł na jakieś dodatkowe drobne koszty = ok. 700 zł

Oczywiście to są koszty orientacyjne, w praktyce może być inaczej.

@ripek
    Chodzi o amortyzację?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez briho Zobacz posta
    @Witold Spisz
    W takim razie ile powinny wynieść te koszta?
    zrobisz kilka takich słubóww, a się przekonasz.
    Trzeba było npisać że będziesz robił śluby w Warszawie..

Panowie z FFŚ i o to tyle szumu??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Chyba zapomniałeś uwzględnić 2 rzeczy : komputer z oprogramowaniem i aparat :]
    ripek, kolega nie będzie obrabiał zdjęć..
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 26-02-2010 o 16:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

400 zl ryczlat , na karcie 60 zl , wiec sam przelicz co sie bardziej oplaca jesli chodzi o forme opodatkowania.
    no comment...

Strona 79 z 152 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów