Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Sklep online Adobe

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mathom Zobacz posta
    serio ?

widzę pewną różnicę w namacalnym towarze, a zakupie gołej licencji online. Jestem w stanie zrozumieć, że podatki, cła i europejska biurokracja zżera lwią część ceny importowanych towarów, ale sorry to jest segragacja, apartheid
    wkur* to po prostu strasznie.
    Dokładnie to samo robi np. Nik Software - możesz kupić on-line z polski, ale relacja cen podobna do tych z Adobe.

znalazłem takiego sprzedawcę licencji OEM:
    http://only-software.net/shop/item/410/
    wygląda na fraud, ale może jednak nie ...
    Na pewno nie, PS CS4 za $100 to nie może być fraud...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No nic, pozostało liczyć na jakąś promocję przy wejściu na rynek LR 3 ...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Różnica między dolarem a ojro to pikuś, najlepszy jest w USA benefit wersji szkolno-akademickich. Chociaż nie cierpię firmy Adobe kupiłem dziecku, które się uczy w high-school Lightrooma i PS CS4 Extended za $100 i $300. Nie moja wina, że dziecko nic a nic się nie interesuje warstwami, pipetkami i akcjami...

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak, ale do celów komercyjnych tego nie wolno używać ?

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

No tak, ale do celów komercyjnych tego nie wolno używać ?
    Zdaje mi się że ktokolwiek poza rzeczonym dzieckiem będzie w tym wypadku używał go średnio legalnie - mniej więcej tak jak ściągniętego z Torrenta, tyle że będzie to zdrowa, zarejestrowana i updateowalna kopia
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Zdaje mi się że ktokolwiek poza rzeczonym dzieckiem będzie w tym wypadku używał go średnio legalnie - mniej więcej tak jak ściągniętego z Torrenta, tyle że będzie to zdrowa, zarejestrowana i updateowalna kopia
    Nie wiem co to jest Torrent (domyślam się, że żródło darmowego oprogramowania) ale średnio legalnie jest też kiedy pozwolisz koledze użyć PS na swoim komputerze, albo żonie na laptopie (nawet niejednocześnie z komputerem, którego jesteś Głownym Użytkownikiem).

Czy wyznaczyłeś już Głównego Użytkownika swjego komputera ku satysfakcji korporacji Adobe zarejestrowanej w stanie Delaware? Komunalne używanie komputerów domowych nie jest bowiem aprobowane przez korporację Adobe.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    średnio legalnie jest też kiedy pozwolisz koledze użyć PS na swoim komputerze, albo żonie na laptopie (nawet niejednocześnie z komputerem, którego jesteś Głownym Użytkownikiem).

Czy wyznaczyłeś już Głównego Użytkownika swjego komputera ku satysfakcji korporacji Adobe zarejestrowanej w stanie Delaware? Komunalne używanie komputerów domowych nie jest bowiem aprobowane przez korporację Adobe.
    Rozumiem, że to powyższe to była ironia?
    Jeśli nie to proszę, nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Niedługi nie będzie można klocka zrobić bez aprobaty i w sposób którego nie przewidział producent papieru toaletowego.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie wiem co to jest Torrent (domyślam się, że żródło darmowego oprogramowania) ale średnio legalnie jest też kiedy pozwolisz koledze użyć PS na swoim komputerze, albo żonie na laptopie (nawet niejednocześnie z komputerem, którego jesteś Głownym Użytkownikiem).

Nie widzisz różnicy pomiędzy licencją zwykła a akademicką ? Btw - nie pozwalam koledze używać PSa na moim komputerze, nie mam laptopa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów