Bahrd genialne w swej prostocie !!! :-D
Z zestawu będzie mieszek z AF i zostają jeszcze dwa pierścienie.
Rewelacja !!!
Bahrd genialne w swej prostocie !!! :-D
Z zestawu będzie mieszek z AF i zostają jeszcze dwa pierścienie.
Rewelacja !!!
Tak na marginesie to używanie jakichś soczewek do te j eLki zupełnie mi przypomina kogoś kto sobie kupił futro, a chodzi w tenisówkach 8).
To nic osobistego ale kupowanie takiego badziewia do tego szkła zakrawa na profanację.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Można z powodzeniem używać takiego zestawu. Mam podobny. Canon 80-200 2,8L wraz z konwerterem raynox 5320 PRO. GO z takiego zestawu jest rewelacyjna, dużo lepsza niż w standardowej macro 100, a i odwzorowanie nieco większe niż 1:1.Z ostrością może nieco gorzej być, ale jest akceptowalna jak najbardziej.
Fotograf platoniczny
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czy ktos uzywa tegoz obiektywu z 400D? Jak sie sprawuje? I czy warto doplacac do IS zamiast starej USMki? Bo roznica w cenie znaczaca...
Możemy się zderzyć na jakimś plenerku to podepniesz i sprawdzisz. :-) Ja myślałem o "starej" setce, ale po wszędobylskich ochach i achach na temat tego szkiełka jednak się na nie zdecydowałem. Nie bez znaczenia był też link zapodany już na początku tego wątku:
http://www.photofans.cn/forum/showth...ername=&page=3
30D | 7D | 5DmkII | 6D | 17-40/4 L| 50/1.4 | 70-200/4 L | 100/2.8 IS L | 24/1.4 II L | 430 EX
Hmm w tym linku jest zdaje sie tylko seria zdjec zrobionych 5D, a reszta napisana jest po chinskuto widzialam wczesniej
A wiadomo, ze rozne puszki daja rozne rezultaty i czy 400D nie jest zbyt slaby dla 100L.
Ale trudno kupie te nowa setke i co bedzie to bedzienajwyzej sprzedam jak efekty nie przewyzsza dotychczasowych...