Strona 67 z 68 PierwszyPierwszy ... 175765666768 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 673

Wątek: Wybór apple a może cos innego??

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Czy mozna podpiąć 2 monitory LCD po DVI do MacBookPro?
    jeśli pytasz o starszą generację MBP Nie-unibody wyposażone w DVI a nie DisplayPort to nie możesz. Natomiast możesz pracować naraz na monitorze z Laptopa i stacjonarnym. Ja w domu tego nie używam, ale w pracy tak - i jest to bardzo wygodne.
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter

Use the Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter to connect to a 30-inch display, such as a 30-inch Apple Cinema HD Display, and enjoy the ultimate widescreen canvas with a resolution of 2560 by 1600 pixels.
    że niby czym to się różni od:
    Mini DisplayPort to DVI Adapter

The Mini DisplayPort allows you to connect a DVI-based external display using an adapter. The Mini DisplayPort to DVI Adapter lets you connect an advanced digital monitor that uses DVI video. Review the documentation or check with the manufacturer of your monitor to make sure you’re choosing the right adapter.
    Ten dual brzmi jakby można było podpiąć dwa, ale z opisu tak chyba nie wynika?

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Pytałeś czy można podłączyć LCD po DVI do MacBookPro. - przeczytaj moja odpowiedź powyżej.

"jeśli pytasz o starszą generację MBP Nie-unibody wyposażone w DVI a nie DisplayPort to nie możesz."

...bo ta wersja ma DVI a nie Mini DisplayPort czyli nie podłączysz do niej Mini DisplayPort to Dual-Link DVI Adapter. Jeśli masz natomiast najnowszego MBP z Mini DisplayPort to możesz.
    Zacznijmy od tego, że nie sprecyzowałeś jaki komputer chcesz podłączyć.
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer Zobacz posta
    Zacznijmy od tego, że nie sprecyzowałeś jaki komputer chcesz podłączyć.
    Żaden. Jak wyjdą MBP z i5/i7 to wtedy pokaże palcem - "o ten ten"
    Tak więc chodzi mi o laptopy z DisplayPort. Dalej jednak nie wiem czym różnią się te dwa adaptery...

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

- pierwszy ma mozliwość wysłania sygnału na monitor LCD APPLE 30" wyposazone w DVI dodatkow posiada kabel USB żeby podlączyć huba USB w monitorze http://store.apple.com/us/product/MB...co=MTY3ODQ5OTY

- a drugi jest zwykłym adapterem 1-do-1 przejsciówka z Mini DP na DVI ->http://store.apple.com/us/product/MB...co=MTY3ODQ5OTY

Natomiast przypomniałem sobie, że widziałem gdzieś na youtubie mac'i pracujace na 2 monitorach i to chyba te starsze z DVI. Muszę poszperać. Pewnie jest jakiś rozdzielacz sygnału czy coś w tym stylu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    znalazłem coś takiego http://www.tuaw.com/2009/02/05/tuaw-...r-macbook-pro/

wykopałem to tu: http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=214102
    Ostatnio edytowane przez Fajer ; 23-02-2010 o 16:31 Powód: Automerged Doublepost
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fajer Zobacz posta
    - pierwszy ma mozliwość wysłania sygnału na monitor LCD APPLE 30" wyposazone w DVI dodatkow posiada kabel USB żeby podlączyć huba USB w monitorze http://store.apple.com/us/product/MB...co=MTY3ODQ5OTY

- a drugi jest zwykłym adapterem 1-do-1 przejsciówka z Mini DP na DVI ->http://store.apple.com/us/product/MB...co=MTY3ODQ5OTY
    Dzięki za odpowiedź. Nadal zastanawia mnie jedno, czyli do "zwykłego" adaptera nie podepne tego LCD Apple 30"? A jeżeli nie, to z jakiego powodu?
    Różnica w cenie jest dość znaczna, rozumiem że to coś więcej niż dodatkowy kabel aby podpiąć huba z monitora...

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

mówiąc szczerze nie podłączałem nigdy tej 30" do kompa, wiec nie wiem jak to jest skonstruowane. Możliwe że USB jest do czegoś więcej potrzebne.
    Możesz zapytać na forum www.myapple.pl
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----

Coś już napisał
    Miasto
    Bba/Dub

Domyślnie

Na starych MacBookach Pro tzn model przed Unibody dalo sie pracowac na 2 zewnetrznych wyswietlaczach.
    Ostatnio edytowane przez Raflos ; 23-02-2010 o 18:56 Powód: Gramatyka :)
    W sumie to canona mam i jest mi z nim dobrze.

Domyślnie

Czy ktoś używa Mac'a do obróbki RAW'ów z 5DII?

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

czy ma to znaczenie że są z 5D mkII?
    ja używam Mac'a do obróbki RAW'ów z 40D
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----

Strona 67 z 68 PierwszyPierwszy ... 175765666768 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów