Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
Po jakim czasie pokaże pojemność, jaką maja aku, jeśli użyłem funkcji TESTOWANIE (...) Mam nowe Sanyo Eneloop o pojemności 2000 mAh
Cytat Zamieszczone przez Soundman Zobacz posta
kupiłem 4 komplety Eneloopów dosłownie wczoraj i to z jakejś swierzej dostawy (...) ładowane teraz w BC700 w trybie refresh z racji że są nowe
tylko że sanyo eneloop są typu PRE-CHARGED / READY TO USE / GOTOWE DO UŻYCIA.
po zakupie zawsze są naładowane, wsadza się je do sprzętu i korzysta, nie trzeba ich też formować.

całkowitym błędem jest wsadzanie nowych eneloopów do ładowarki. co więcej, z mojego doświadczenia wynika, że to pierwsze "fabryczne" ładowanie eneloopów zawsze było lepsze, niż później mi udawało się je naładować.

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
Pomijając kolor obudowy BC900 można dostać w komplecie z etui oraz adapterami R6>R14 i R6>R20, ale czy warto za to dopłacać, to niech już sobie każdy sam odpowie ;-)
właśnie ze względu na te adaptery kupiłem BC-900 - przydają się, gdy trzeba sporadycznie zasilić coś bateriami rzadziej spotykanymi i sporo droższymi R20 i R14 (np. wibrator czy coś :wink.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
A jakim prądem eneloopy ładujecie?
teoretycznie powinno się ładować prądem 0.1C, czyli 200mA (domyślny prąd w BC-900), ale że nie chce mi się czekać 10h, to zawsze ustawiam 500mA, i w te +/-4h mam naładowane akumulatorki.
i z pobieżnych pomiarów wynika, że nie szkodzi im to za bardzo. w lampie sprawują się idealnie, trzymają długo. dokładniejsze pomiary mam w myszce bezprzewodowej - trzymają równo 6 tygodni, zupełnie tak, jak najlepsze baterie.