Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: W poszukiwaniu światła

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Hmmm... w teście optycznych 35/2.0 wypadł fatalnie, z kolei przed chwilą wszedłem na the-digital-picture i te zdjęcia są nienajgorsze (tzn. w centrum, bo na brzegu jest masakra). Bardzo drogi też nie jest.
    Ale spójrzcie teraz na nikkora 35/1.8 i na jego cenę...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Hmmm... w teście optycznych 35/2.0 wypadł fatalnie, z kolei przed chwilą wszedłem na the-digital-picture i te zdjęcia są nienajgorsze (tzn. w centrum, bo na brzegu jest masakra).
    Porównujesz na pełnej klatce. Na APS-C problem rogów w 35/2 nie jest uciążliwy.
    Zapewne kluczowy jest egzemplarz - jednak test na optycznych wypadł wyraźnie poniżej "ogólnotestowej" średniej. Dzięki temu kupiłem go z drugiej ręki w dobrej cenie .
    Moim zdaniem główny problem tego obiektywu, to generalny spadek kontrastu przy zdjęciach pod słońce (ogólnie gdy dużo światła wpada do środka). W pomieszczeniach jest OK.

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Bardzo drogi też nie jest.
    Ale spójrzcie teraz na nikkora 35/1.8 i na jego cenę...
    Fakt - czekamy na EF-S 30-35mm już ponad rok i nic. Obawiam się, że jeszcze sobie poczekamy.

Na APS-C jest ciężko z sensownym jasnym szerokim kątem. Myślę, że to element polityki Canona, niestety...

Uprawnienia umieszczania postów