Strona 186 z 484 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 851 do 1 860 z 4832

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro itp.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Czyżby dzieci woziła ? :wink:
    Jedno dziecko, wystarczy :-)
    Nie lubisz wracać autem z błotkiem na dachu ?
    Toż to frajda jakich mało, zwłaszcza jak się wyjedzie "o własnych siłach"... przynajmniej dla mnie :-D
    Jakoś mnie to nie kręci, wolę płaskie nawierzchnie :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Licytowałem gripa BG-E2N - w opisie aukcji było BG-E2 ale na zdjęciach BG-E2N ( zapytałem nawet mejlowo by się upewnić ) Cieszyłem się bo zostało już nie wiele do końca aukcji - wygrywałem z ceną 335 zł mimo iż dałem max 350 Spodziewałem się, że ktoś mnie przebije dlatego też brałem pod uwagę podbicie do 400 zł. Jakież było moje zdziwienie kiedy przed końcem aukcji dostałem mejla :
    Twoja oferta została odwołana przez Sprzedającego.
    Powód odwołania podany przez Sprzedającego:
    "W dniu dzisiejszym uszkodzony został mechanizm wkręcający do body. Po naprawie grip będzie wystawiony na nowo".

Śmiech na sali po prostu

http://www.allegro.pl/item894237514_...n_bdb_bcm.html

Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Tia, to zaczyna być nowy trend...
    Obiektywy się psują i nie chce w nich działać AF, w gripach psują się śruby, ciekawe co się przydarzy aparatowi tego samego sprzedającego :-(
    A najgorsze jest to, że teoretycznie wszystko jest w porządku z punktu widzenia regulaminu Allegro.
    Na pohybel oszustom!
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

[QUOTE=
    Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.[/QUOTE]

To już nie chciwość , ale brak honoru ze strony sprzedającego .
    Czy gostek myśli , że jak wystawi ponownie , to ludzie - m. in. ci , którzy licytowali - od razu sypną grubszą kasą . Z zasady jest tak , że wtedy kupujący czekają do końca z niższymi propozycjami - a za alledrogo się płaci za każdym razem . No i czas ucieka . Oby chytry dwa razy stracił .

Swoją drogą śmieszą mnie też aukcje wystawiane od jakiejś kwoty np. 2000 i dopisek - Bez Ceny Minimalnej ?!. :-D

Choć to tylko głupota ze strony wystawiającego .

MacGyver :

Płaskie nawierzchnie - no na pewno . Żebyś widział mój samochód po powrocie z ryb ??!! . Nad Wisłą nieraz przejazdy są bardzo ciekawe . Wtedy właśnie , moja żona zabawia się w psa z fotki obok i warczy !!.
    Ostatnio edytowane przez wlodal ; 10-02-2010 o 14:31
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Niektórzy mają psy, które zjadają osłony p-słoneczne, dekielki itp.
    Zwykłe cwaniactwo i tyle.

Domyślnie

Najgorsze jest to, że nic im nie zrobisz.. Zastanawiam się czasem gdzie się podziała zwykła ludzka przyzwoitość..

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Niektórzy mają psy, które zjadają osłony p-słoneczne, dekielki itp.
    Zwykłe cwaniactwo i tyle.
    Mój nie był szkolony w obsłudze sprzętu foto , tak więc do szkieł i aparatów się nie zbliża . Ale to dobry pomysł - zgonić na psa czy kota !! . Mam obydwa zwierzaki .

I tak jak było powiedziane - w majestacie regulaminu alledrogo . Nic nie zrobisz - możesz najwyżej pobluźnić . Po prostu podawać przykłady z konkretnymi nickami tych ludzi . Zawsze to w jakiś sposób na nich podziała i ostudzi ich oszukańcze zapędy . Krytyka i publiczne piętnowanie ma w tym przypadku rację bytu i myślę , że niektórych postraszy .
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nct Zobacz posta
    Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.
    Ano taki, że opcja "cena minimalna" jest stosunkowo droga, więc sam sobie odpowiedziałeś.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ano taki, że opcja "cena minimalna" jest stosunkowo droga, więc sam sobie odpowiedziałeś.
    Jest jeszcze coś takiego jak cena początkowa, którą można ograniczyć minimalny pułap licytacji...
    Poza tym jakie to niby argument dla oszustwa, w postaci odwoływania ofert?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Jest jeszcze coś takiego jak cena początkowa, którą można ograniczyć minimalny pułap licytacji...
    Oraz ilość potencjalnych zainteresowanych.
    EOS + Speedlite

Strona 186 z 484 PierwszyPierwszy ... 86136176184185186187188196236286 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów