Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Licytowałem gripa BG-E2N - w opisie aukcji było BG-E2 ale na zdjęciach BG-E2N ( zapytałem nawet mejlowo by się upewnić) Cieszyłem się bo zostało już nie wiele do końca aukcji - wygrywałem z ceną 335 zł mimo iż dałem max 350
Spodziewałem się, że ktoś mnie przebije dlatego też brałem pod uwagę podbicie do 400 zł. Jakież było moje zdziwienie kiedy przed końcem aukcji dostałem mejla :
Twoja oferta została odwołana przez Sprzedającego.
Powód odwołania podany przez Sprzedającego:
"W dniu dzisiejszym uszkodzony został mechanizm wkręcający do body. Po naprawie grip będzie wystawiony na nowo".
Śmiech na sali po prostu
http://www.allegro.pl/item894237514_...n_bdb_bcm.html
Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.
Tia, to zaczyna być nowy trend...
Obiektywy się psują i nie chce w nich działać AF, w gripach psują się śruby, ciekawe co się przydarzy aparatowi tego samego sprzedającego :-(
A najgorsze jest to, że teoretycznie wszystko jest w porządku z punktu widzenia regulaminu Allegro.
Na pohybel oszustom!
[QUOTE=
Jaki jest sens wystawiania przedmiotu bez ceny minimalnej po czym wycofywanie aukcji przed końcem czasu bo cena go nie zadowala ? Przecież jest opcja "cena minimalna". Ludzka chciwość jest przerażająca.[/QUOTE]
To już nie chciwość , ale brak honoru ze strony sprzedającego .
Czy gostek myśli , że jak wystawi ponownie , to ludzie - m. in. ci , którzy licytowali - od razu sypną grubszą kasą . Z zasady jest tak , że wtedy kupujący czekają do końca z niższymi propozycjami - a za alledrogo się płaci za każdym razem . No i czas ucieka . Oby chytry dwa razy stracił .
Swoją drogą śmieszą mnie też aukcje wystawiane od jakiejś kwoty np. 2000 i dopisek - Bez Ceny Minimalnej ?!. :-D
Choć to tylko głupota ze strony wystawiającego .
MacGyver :
Płaskie nawierzchnie - no na pewno . Żebyś widział mój samochód po powrocie z ryb ??!! . Nad Wisłą nieraz przejazdy są bardzo ciekawe . Wtedy właśnie , moja żona zabawia się w psa z fotki obok i warczy !!.
Ostatnio edytowane przez wlodal ; 10-02-2010 o 14:31
Mało umiejętności - dużo zacięcia .
Niektórzy mają psy, które zjadają osłony p-słoneczne, dekielki itp.
Zwykłe cwaniactwo i tyle.
Najgorsze jest to, że nic im nie zrobisz.. Zastanawiam się czasem gdzie się podziała zwykła ludzka przyzwoitość..
Mój nie był szkolony w obsłudze sprzętu foto , tak więc do szkieł i aparatów się nie zbliża . Ale to dobry pomysł - zgonić na psa czy kota !! . Mam obydwa zwierzaki .
I tak jak było powiedziane - w majestacie regulaminu alledrogo . Nic nie zrobisz - możesz najwyżej pobluźnić . Po prostu podawać przykłady z konkretnymi nickami tych ludzi . Zawsze to w jakiś sposób na nich podziała i ostudzi ich oszukańcze zapędy . Krytyka i publiczne piętnowanie ma w tym przypadku rację bytu i myślę , że niektórych postraszy .
Mało umiejętności - dużo zacięcia .