Powiedział, że "Nie wolno" czy też "Proszę nie fotografować" ? Bo jest spora różnica. Ja osobiście jeszcze nigdy nie miałem problemów podczas fotografowania umundurowanych policjantów na służbie (a mam ich sporo na koncie).
Powiedział, że "Nie wolno" czy też "Proszę nie fotografować" ? Bo jest spora różnica. Ja osobiście jeszcze nigdy nie miałem problemów podczas fotografowania umundurowanych policjantów na służbie (a mam ich sporo na koncie).
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Sytuacja miała miejsc podczas kręcenia filmu. Dokładnie nie pamiętam co powiedział ale coś w stylu " przepraszam proszę nie robić zdjęć" i jakimś punktem wyjechał na co ja mu powiedziałam że tam gdzie się kręcą jest gniazdo kaczek staropolskich zaraz za tym o tam drzewkiem i własnie kaczor odfruwał![]()
Chyba musiałeś jakoś dziwnie się zachowywać![]()
Ja przyjąłem zasadę, że nie fotografuję twarzy policjantów jednostek specjalnych i specjalistycznych ani operacyjnych - dotyczy to też wszystkich policjantów "w cywilu" będących na miejscy zdarzenia. Mundurowych robię "jak leci" i jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów.
---------------
Don_Pedro_123
---------------
hm no raczej normalnie się zachowywałam , gdybym nie zeszła z dachu pewnie by się nie odezwała tak na marginesie policjant na służbie (nie wiem czy na słuzbie czy po ale w mundurze ), pijacy lub nadużywający swojej władzy (np.fizycznie) co z takimi fotkami są zakazane?
Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 09-02-2010 o 16:34 Powód: Automerged Doublepost
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Don_Pedro_123 dziękuje![]()
Aaaa.... I jeszcze jedno: może Cię zatrzymać na 48 godzin![]()
---------------
Don_Pedro_123
---------------
Jak będzie w stanie mnie dogonić
A i kolejne pytanie czy umieszczanie zdjęć na portalach typu NK , zdjęć dziecka nie mając do niego żadnych praw ( np.rodzicielskich) tez wiąże się z jakimiś konsekwencjami.
Ostatnio edytowane przez ancyk ; 09-02-2010 o 16:51
Pamiętaj, że ucieczka przed policją i niezastosowanie się do polecenia zatrzymania jest czynnością obciążającą. Może zakończyć się pościgiem i - w najlepszym wypadku - niezłym mandatem. W najgorszym - użyciem broni. Nie polecam.
Nie próbuj być zbyt "cwana", bo zaszkodzisz sobie - nie im.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tak - pozwem i sprawą w sądzie za naruszenie wizerunku. Poczytaj ustawę.
Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 09-02-2010 o 16:55 Powód: Automerged Doublepost
---------------
Don_Pedro_123
---------------