Strona 14 z 44 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 439

Wątek: Zakaz Fotografowania - Dyskusja&Porady

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Powiedział, że "Nie wolno" czy też "Proszę nie fotografować" ? Bo jest spora różnica. Ja osobiście jeszcze nigdy nie miałem problemów podczas fotografowania umundurowanych policjantów na służbie (a mam ich sporo na koncie).
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Domyślnie

Sytuacja miała miejsc podczas kręcenia filmu. Dokładnie nie pamiętam co powiedział ale coś w stylu " przepraszam proszę nie robić zdjęć" i jakimś punktem wyjechał na co ja mu powiedziałam że tam gdzie się kręcą jest gniazdo kaczek staropolskich zaraz za tym o tam drzewkiem i własnie kaczor odfruwał

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Chyba musiałeś jakoś dziwnie się zachowywać
    Ja przyjąłem zasadę, że nie fotografuję twarzy policjantów jednostek specjalnych i specjalistycznych ani operacyjnych - dotyczy to też wszystkich policjantów "w cywilu" będących na miejscy zdarzenia. Mundurowych robię "jak leci" i jeszcze nigdy nie miałem żadnych problemów.
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Don_Pedro_123 Zobacz posta
    Ja przyjąłem zasadę, że nie fotografuję twarzy policjantów jednostek specjalnych i specjalistycznych ani operacyjnych - dotyczy to też wszystkich policjantów "w cywilu" będących na miejscy zdarzenia.
    Tacy też się gdzieś przy okazji wbiją w kadr a zdjęcie pójść musi, więc trzeba tylko albo zasłonić im twarze, albo napisać w opisie pliku notkę o braku zgody na publikację wizerunku i prośbie o pikslu na twarz

Domyślnie

hm no raczej normalnie się zachowywałam , gdybym nie zeszła z dachu pewnie by się nie odezwał a tak na marginesie policjant na służbie (nie wiem czy na słuzbie czy po ale w mundurze ), pijacy lub nadużywający swojej władzy (np.fizycznie) co z takimi fotkami są zakazane?

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    Tacy też się gdzieś przy okazji wbiją w kadr a zdjęcie pójść musi, więc trzeba tylko albo zasłonić im twarze, albo napisać w opisie pliku notkę o braku zgody na publikację wizerunku i prośbie o pikslu na twarz
    Jasne - zawsze w takich sytuacjach tak robię
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ancyk Zobacz posta
    a tak na marginesie policjant na służbie (nie wiem czy na słuzbie czy po ale w mundurze ), pijacy lub nadużywający swojej władzy (np.fizycznie) co z takimi fotkami są zakazane?
    Skoro jest na służbie, to nie. Ale pamiętaj, że zawsze może Cię pozwać ze stopy cywilnej jeżeli opublikujesz takie zdjęcie. Zapewne przegra, ale kłopotów narobi.
    Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 09-02-2010 o 16:34 Powód: Automerged Doublepost
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Domyślnie

Don_Pedro_123 dziękuje

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Aaaa.... I jeszcze jedno: może Cię zatrzymać na 48 godzin
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Domyślnie

Jak będzie w stanie mnie dogonić
    A i kolejne pytanie czy umieszczanie zdjęć na portalach typu NK , zdjęć dziecka nie mając do niego żadnych praw ( np.rodzicielskich) tez wiąże się z jakimiś konsekwencjami.
    Ostatnio edytowane przez ancyk ; 09-02-2010 o 16:51

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Jak będzie w stanie mnie dogonić
    Pamiętaj, że ucieczka przed policją i niezastosowanie się do polecenia zatrzymania jest czynnością obciążającą. Może zakończyć się pościgiem i - w najlepszym wypadku - niezłym mandatem. W najgorszym - użyciem broni. Nie polecam.
    Nie próbuj być zbyt "cwana", bo zaszkodzisz sobie - nie im.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i kolejne pytanie czy umieszczanie zdjęć na portalach typu NK , zdjęć dziecka nie mając do niego żadnych praw ( np.rodzicielskich) tez wiąże się z jakimiś konsekwencjami.
    Tak - pozwem i sprawą w sądzie za naruszenie wizerunku. Poczytaj ustawę.
    Ostatnio edytowane przez Don_Pedro_123 ; 09-02-2010 o 16:55 Powód: Automerged Doublepost
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Strona 14 z 44 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów