Pytanie do użytkowników RF-602:
Czy nadajnik można wyzwolić jedynie po stopce czy również po gnieździe PC ?
Pytanie do użytkowników RF-602:
Czy nadajnik można wyzwolić jedynie po stopce czy również po gnieździe PC ?
no niestety tylko nowa 580 ma wbudowanie PC. widziałem kiedyś "firmy" które Ci mogą wbudować w lampę gniazdo. na youtubie widziałem też filmik na którym gość pokazywał jak dodać gniazdo do 550tki ale teraz za cholerę nie mogę go znaleźć. w każdym razie póki co musimy zazdrościć lamp nikonowi.
jeszcze jedno pytanie do użytkowników RF-602:
jakie napięcie mogą mieć wyzwalane z tego odbiornika, lampy ?
poradzi sobie do 250v ?
Nie szczędź czasu na to, aby być szczęśliwym.Phil Brosmans
Przepraszam tych, co już 100 pomogli innym i sporo jest takich wątków. Grzebałem cały wieczór i dzisiaj rano, ale się totalnie pogubiłem.
Poszukuje najbardziej sensownego rozwiązania lampy 580 EX II, która będzie na stopce. Będę tego używał w pomieszczeniu i w plenerze.
Nie planowałem kupno drugiej takiej samej lampy po to by stworzyć MASTER-SLAVE system. Myślałem pracować tylko z jedną lampą.
Czytałem o wyzwalaczach radiowych Pocket Wizzard, ale zobaczyłem cenę i wymiękłem. Czy jest bardzo dobre i tańsze roziązanie, które 100 się sprawdza i bardzo dobrze współpracuje z 5D MKII+580EX II?
serdeczne dzięki.
Alex
--------------------------
5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L
Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale...
A poważnie to:
na forum NKP był opisany przypadek uszkodzenia odbiornika (najprawdopodobniej) po podłączeniu lampy z wysokim napięciem. Odbiornik został wymieniony przez sprzedawcę na nowy ale ani sprzedawca w PL ani dystrybutor z CHRL nie potrafili odpowiedzieć na pytanie czy można błyskać takimi lampami. W instrukcji też tego nie ma.
Ja nie rydzykuję i podpinam tylko takie z niskim napięciem.
Ktoś poleca ten:
http://www.allegro.pl/item915538257_..._do_canon.html
RF 602... Jaka jest opinia?
Alex
--------------------------
5D MKII. 24-105 F/4 IS L. 70-200 F/4 IS L
Mam, polecam.
Działa w 100%, ale to nie Pocket Wizzard więc lampa musi być ustawiana ręcznie.
Lepiej kupić na ebay: http://cgi.ebay.pl/RF602-RF-602-for-...item23051ff296
Za tą samą cenę co w Polsce nadajnik z odbiornikiem dostaniesz nadajnik i 2 odbiorniki. Tylko trzeba czekać, bo zwykłe przesyłki z HongKongu długo idą. Ja w okresie świątecznym czekałem 7,5 tygodnia. Zwróć uwagę, do jakiego modelu aparatu są kabelki, tutaj akurat do 5D więc bez problemu...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---